BlackBerry DTEK50: un Alcatel rebranduit cu software de securizare avansat [VIDEO]

27.07.2016

BlackBerry a anunţat după multe luni de aşteptare cel de-al doilea terminal mobil cu Android. Acesta merge într-o direcţie diferită faţă de Priv, fiind orientat către un grup diferit de utilizatori. În timp ce Priv mergea spre clienţii care îşi doresc smartphone-uri premium, noul DTEK50 vine cu hardware de medie, pe o platformă deja existentă, fiind similar atât din punct de vedere al designului, cât şi al componentelor interne cu telefoanele Alcatel Idol 4.

Noul DTEK50 vine echipat cu un display Full HD de 5,2”, chipset Snapdragon 617 de la Qualcomm (procesor octa-core la 1,5 GHz şi GPU Adreno 405), 3 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare, suport pentru carduri microSD de până la 2 TB şi camere foto de medie. Pe partea din spate avem un senzor de 13 megapixeli cu capabilităţi de filmare 1080p la 30 de cadre pe secundă, în timp ce pe partea din faţă a fost folosit un senzor de 8 megapixeli alături de un blitz pentru selfie-uri.

Ce diferenţiază BlackBerry DTEK50 de Alcatel Ido 4 sau alt smartphone cu capabilităţi similare este suita software de securitate a companiei canadiene. Noul terminal BlackBerry vine echipat cu DTEK security suite, criptare FIPS 140-2 şi suport pentru Android for Work.

Cu toate acestea, tastatura fizică, un element foarte important pentru identitatea BlackBerry, lipseşte cu desăvârşire. Cei care cumpără noul BlackBerry DTEK50 vor trebui să se mulţumească cu clasica tastatură virtuală de pe Android, sau cu una dintre alternativele din Google Play Store. La 300 de dolari, DTEK50 este un telefon atractiv, în special pentru cei care sunt preocupaţi de securitate pe telefoanele mobile, însă cei care vor doar un terminal cu astfel de specificaţii tehnice, pot cumpăra liniştiţi li Alcatel Idol 4, care probabil că se găseşte deja la un preţ mult mai mic.

Citeşte şi Următorul smartphone BlackBerry cu Android ar putea fi dezvoltat de Alcatel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult