BlackBerry KEYone nu este atât de rezistent la şocuri precum pare

09.06.2017
BlackBerry KEYone nu este atât de rezistent la şocuri precum pare

Prima (şi ultima) dată când am văzut BlackBerry KEYone a fost la Mobile World Congress 2017, unde compania canadiană a prezentat în premieră nol său dispozitiv mobil cu tastatură QWERTY. La prima atingere, telefonul părea solid, fiind realizat în jurul unei rame metalice şi unui spate cauciucat foarte plăcut atingerii. Se pare însă că TCL, producătorul hardware din China al dispozitivului a făcut câteva compromisuri în construcţia telefonului, acesta fiind uşor de stricat.

Creatorul canalului de YouTube Jerry Rig Everything a pus mâna pe un BlackBerry KEYone şi l-a supus testelor obişnuite de rezistenţă. În timp ce sticla de pe ecran, rama metalică şi chiar spatele dispozitivului sunt foarte rezistente şi realizate din materiale de calitate, display-ul în sine nu este foarte bine ancorat de restul dispozitivului. TCL pare să fi ataşat display-ul fără să îl şi fixeze cu adeziv sau cu cleme foarte puternice, acesta putând fi avariat la un simplu impact.

Şi aici nu vorbim despre spargerea sticlei, ci despre faptul că display-ul poate să se despartă de restul dispozitivului chiar şi atunci când este îndoit în utilizare normală (ţinut în buzunarul de la spate, etc.). Faptul că display-ul nu este ataşat într-un mod mai „permanent” de restul dispozitivului, duce şi la îndoirea ramei metalice, întrucât în cazul telefoanelor obişnuite, sticla ecranului oferă rezistenţă în plus în astfel de scenarii.

Conform Jerry Rig Everything, un canal specializat pe testarea telefoanelor în cele mai brutale moduri, TCL ar putea rezolva foarte uşor această problemă de producţie prin adăugarea unui adeziv puternic pe marginile ecranului. Samsung şi Apple fac acest lucru de câţiva ani deja, iar modelele mai recente beneficiază şi de rezistenţă la apă datorită acestui adeziv. Desigur, modelele noi de iPhone şi Galaxy S beneficiază de izolare şi la interior pentru a proteja componentele.

Dacă plănuiaţi să cumpăraţi un BlackBerry KEYone, probabil că ar trebui să mai aşteptaţi câteva luni, întrucât această problemă ar putea fi rezolvată în cazul în care TCL recunoaşte problema şi se angajează să o repare. Alternativ, ar putea acţiona precum Samsung, care a modificat procesul de construcţie al lui Galaxy Note 5 fără să anunţe pe nimeni, în cazul stylus-ului care rămânea blocat atunci când era introdus invers.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult