BlackBerry lansează Aurora, un smartphone produs special pentru Indonezia

10.03.2017
BlackBerry lansează Aurora, un smartphone produs special pentru Indonezia

BlackBerry nu a mai aşteptat mult după anunţul oficial al lui KEYone şi a dezvăluit un nou handset. Acesta se numeşte Aurora şi va fi lansat pentru început în Indonezia, regiune în care dispozitivele companiei au fost foarte populare, chiar şi după ce majoritatea ţărilor de pe glob au făcut trecerea la Android şi iOS în defavoarea BB OS. Noul BlackBerry Aurora vine cu hardware de medie şi un preţ pe măsură, cu un design deloc ieşit din comun.

Noul dispozitiv vine echipat cu un display de 5,5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi cu slot microSD pentru cei care au nevoie de mai mult spaţiu. Chipset-ul ales este Snapdragon 425, un model mid-range potrivit pentru cei care nu îşi doresc să editeze clipuri video sau să ruleze jocuri cu grafică 3D avansată. Noul Aurora este alimentat de un acumulator de 3.000 mAh, iar senzorul foto beneficiază de un senzor cu rezoluţie de 13 megapixeli.

În timp ce hardware-ul modelelor precedente BlackBerry a fost dezvoltat de TCL, pentru Aurora, compania canadiană a ales să realizeze un parteneriat cu firma indoneziană BB Merah Putih. Din acest motiv, sunt puţine şanse ca acest model să apară prea curând în alte regiuni. Software-ul este dezvoltat intern în Canada, sistemul de operare fiind bazat pe Android 7.0, care este echipat cu funcţiile de securitate DTEK.

BlackBerry Aurora va ajunge în magazinele din Indonezia pe 12 martie la un preţ de 3.499.000 Rp, echivalent cu 260 de dolari americani. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult