BlackBerry „Mercury” a fost prezentat la CES, însă va fi anunţat oficial la MWC [VIDEO]

05.01.2017

BlackBerry a promis că ne va prezenta noul smartphone cu tastatură în cadrul CES 2017 şi s-a ţinut de cuvânt, însă compania canadiană a dezvăluit că anunţul oficial al acestuia va avea loc în primăvară la Mobile World Congress. Putem însă confirma că acesta există, arată exact cum ne-am aştepta, iar compania a confirmat în mare parte că acesta a fost în trecut numit pe internet pe numele său neoficial „Mercury”, deci probabil că hardware-ul intern va fi cel din listele neoficiale de componente.

Smartphone-ul fără nume oficial pare să fie realizat din materiale de calitate, cu o ramă metalică de jur împrejurul display-ului şi tastaturii şi un spate texturat, care aminteşte de modelele mai vechi de la BlackBerry. Tastatura foloseşte designul clasic , cu margini şlefuite pentru a fi mai uşor de identificat, iar întreaga suprafaţă a acesteia poate servi drept suprafaţă tactilă, ca cea de pe modelul Passport. Probabil cea mai nouă adiţie la tastatura BlackBerry este butonul „Space” care nu numai că este puţin mai ridicat decât de obicei, însă integrează şi un senzor de amprentă.

Acesta este cel de-al patrulea dispozitiv al companiei cu Android, cel de-al treila smartphone pe care TCL îl produce pentru BlackBerry, însă este primul din această serie care vine cu tastatură fizică fără slider. Cei care au văzut telefonul au fost însă dezamăgiţi de software-ul de pe acesta, care nu părea să fie gata în momentul dezvăluirii. Se pare că timpul dintre CES şi MWC va fi investit în finisarea sistemului de operare şi aplicaţiilor proprietare.

Conform zvonurilor, BlackBerry „Mercury” va integra un chipset Snapdragon 625, 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, alături de un display de 4,5” saui 4,6” cu rezoluţie 1440 x 1080 pixeli. Dacă telefonul va fi anunţat oficial la MWC, sunt şanse mari să ajungă în magazine în aprilie sau mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult