BlackBerry Passport cu Android surprins într-un clip video

25.08.2015
BlackBerry Passport cu Android surprins într-un clip video

Deja nu mai există niciun dubiu. BlackBerry pregăteşte lansarea a două modele de smartphone-uri cu Android în această toamnă. BlackBerry Venice a fost vedeta informaţiilor scurse pe internet în ultimele săptămâni, însă acum avem la îndemână dovada clară că un smartphone asemănător cu modelul Passport  va face trecerea la sistemul de operare Google. Smartphone-ul a fost văzut, butonat şi filmat în Brazilia şi poate fi văzut în toată lumea chiar acum.

Primele impresii despre telefon sunt bune. Noul Passport cu Android păstrează elementele de succes ale modelului pătrat de anul trecut, doar componenta software fiind înlocuită. Sistemul de operare instalat pe acest smartphone este Android Lollipop, iar interfaţa este adaptată la display-ul cu raport de aspect 1:1 cu rezoluţie 1440 x 1400. Cei obişnuiţi cu funcţionalitatea BlackBerry OS 10 nu vor trebui să petreacă mult timp pentru a se adapta la Android, întrucât navigarea prin meniuri nu se face exclusiv prin intermediul ecranului tactil, ci şi folosind tastatura pe post de touchpad.

Toate aplicaţiile şi serviciile BlackBerry vor fi prezente şi pe Android, iar suportul pentru Google Play Store este prezent de asemenea. Producătorul canadian de smartphone-uri încearcă să împace şi capra cu varza, oferind hardware-ul său excelent şi serviciile îndrăgite de utilizatorii BlackBerry alături de sistemul de operare mobil cel mai popular în lume la ora actuală, cu suport software din partea dezvoltatorilor. Dacă noua direcţie a companiei va duce către revenirea companiei spre succes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult