BlackBerry predă ştafeta către TCL. Compania canadiană va dezvolta doar software-ul din următoarele dispozitive

19.12.2016
BlackBerry predă ştafeta către TCL. Compania canadiană va dezvolta doar software-ul din următoarele dispozitive

BlackBerry a anunţat în mod oficial că a încheiat un parteneriat cu producătorul hardware TCL pentru a realiza dispozitive cu Android sub brandul său. Cele două companii au colaborat în trecut la dezvoltarea dispozitivelor BlackBerry DTEK50 şi DTEK60, iar acum compania canadiană pare să se retragă complet din dezvoltarea de hardware. În timp ce TCL va fi responsabil 100% pentru realizarea dispozitivelor, BlacBerry va fi responsabil de acum pentru integrarea software-ului său proprietar, cu sistem de securitate avansat.

Conform Ralph Pini, COO şi General Manager of Mobility în cadrul BlackBerry, compania sa se va concentra pe integrarea funcţiilor de securitate şi a software-ului, beneficiind de expertiza şi canalele de distribuţie ale TCL pentru livrarea de dispozitive cu hardware de calitate. Decizia de a lăsa TCL să preia complet atribuţiile de dezvoltare hardware a fost luată în urma lansării celor două smartphone-uri BlackBerry din 2016. Se pare că producătorul hardware a reuşit să impresioneze executivii din cadrul BlackBerry cu design-ul plăcut şi procesele de fabricaţie avansate.

Cu ajutorul TCL, BlackBerry doreşte să ajungă pe mai multe pieţe din toată lumea. Acum că parteneriatul a ajuns la un alt nivel de colaborare, probabil că vom începe să vedem lansări de dispozitive sub acest brand mai dese, în timp ce designul probabil că va fi mai diferit faţă de cel al altor produse TCL de pe piaţă. DTEK50 şi DTEK60 erau practic versiuni BlackBerry ale unor smartphone-uri Alcatel din gama Idol, pe care le-am văzut prima dată pe piaţă în primăvara acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult