BlackBerry Venice ar putea fi primul smartphone cu Android al companiei

06.07.2015
BlackBerry Venice ar putea fi primul smartphone cu Android al companiei

O nouă imagine în care putem vedea un smartphone BlackBerry rulând sistemul de operare Android a ieşit la iveală, iar de data aceasta pare să fie vorba despre un terminal diferit de modelul Passport. Acesta pare să aibă un ecran curbat, mare, cu raport de aspect 16:9, foarte asemănător cu un telefon prezentat de către companie în luna martie a acestui an.

Modelul în cauză poartă numele de cod Venice, nume care a mai apărut în trecut în documente scăpate pe internet de companie. Dacă într-adevăr este vorba despre acel terminal, ecranul curbat ar putea ascunde chiar şi o tastatură fizică. BlackBerry a prezentat un asemenea dispozitiv cu design „slider”, însă în acel moment părea să fie bazat pe sistemul de operare BB OS 10, nu pe Android. În cazul în care această imagine este autentică, este posibil ca producătorul canadian de smartphone-uri să fi schimbat direcţia acestui dispozitiv de la dezvăluirea sa oficială.

Nu pot fi observate prea multe detalii din imaginea disponibilă şi nu există nici informaţii despre specificaţiile sale tehnice, însă poate fi observat un port micro-USB, o mufă audio jack de 3,5mm şi o grilă pentru difuzor şi microfon în partea inferioară. Zvonurile şi informaţiile venite pe căi neoficiale despre un smartphone BlackBerry cu Android par să se înmulţească, ceea ce în mod normal ar sugera un anunţ iminent din partea companiei. Până la confirmarea oficială însă, nu putem şti cu certitudine ce planuri are BlackBerry pentru modelul Venice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult