Cadouri pentru Craciun: idei de cadouri pentru gadgetari

Cadouri pentru Craciun: idei de cadouri pentru gadgetari

Cum mai este doar puţin timp rămas pentru cumpărături, vă propunem câteva idei de cadouri pentru Crăciun numai bune de dăruit persoanei iubite. Nu, nu vorbim despre dulciuri sau bijuterii, ci cadouri de Crăciun high-tech: gadgeturi inteligente, tablete şi telefoane mai scumpe sau mai ieftine pe care chiar merită să le alegi drept cadou de Crăciun, pentru tine sau cineva drag.

Cadouri pentru Crăciun ieftine –  alege un cadou ieftin, dar de efect

Chiar dacă nu ideal, un smartphone ieftin şi bun poate aduce zâmbetul persoanei iubite fără a lăsa o gaură prea mare în bugetul pentru cumpărături. Luăm spre exemplu modelul Prestigio MultiPhone 4044 Duo, un smartphone dual-SIM cu procesor dual-core,  suport 3G şi WiFi, cameră foto de 8MP şi ecran de 4 inch cu rezoluţie generoasă de 800×480 pixeli. Toate acestea pot fi avute  la un preţ începând cu 420 Lei, propus în oferta magazinului PC Garage.

Prestigio MultiPhone 4044 Duo

La un preţ aproape la fel de mic, de 439 Lei, magazinul Emag ne propune o tabletă cu procesor quad-core la 1GHz şi ecran IPS de 7 inch cu rezoluţie 1024×600 pixeli. Este vorba de tableta Allview Viva Q7, livrată cu 8GB memorie internă şi slot micro SD pentru expansiune.

Allview Viva Q7

Tableta cu sistem Android 4.2.2 dispune de 1GB memorie RAM şi GPU suficient de rapid încât să poată reda o gamă largă de jocuri pentru Android. Pe carcasa cu greutate mai mică de 300 grame găsim webcam integrat şi conector microHDMI pentru redarea de conţinut pe ecranul televizorului. De departe cel mai mare neajuns este însă acumulatorul cu o capacitate de 3000mAh, suficient doar pentru 3 ore de autonomie.

Microsoft Xbox 360 Slim

Numai bună pentru recompensarea copiilor ce au fost cuminţi în restul anului, consola Xbox 360 poate fi un cadou ieftin şi cu efect garantat. Disponibilă în oferta Emag la preţul de 799 Lei, varianta Xbox 360 cu 4GB memorie internă şi controller Microsoft Xbox 360 Wireless este compatibilă cu un număr foarte mare de jocuri create în ultimii ani pentru platforma Microsoft, ocupă puţin spaţiu în dormitor şi poate fi conectată inclusiv la televizoarele de generaţie mai veche ce dispun de intrare Composite A/V.

Cadouri de Crăciun pentru buget mediu – idei  de cadouri pentru pretenţioşi

Vrei să oferi un cadou mai deosebit, dar în acelaşi timp funcţional şi util. Ei bine Sony ar putea avea gadgetul perfect pentru cadouri de crăciun. Inclus în oferta magazinului evoMAG la un preţ mai mic de 700 Lei, Sony Smartwatch 2 (click pentru review-ul Go4it) este o veritabilă bijuterie electronică, dar totodată şi un companion de nădejde pentru telefonul cu Android. La fel ca şi acesta, Sony Smartwatch 2 rulează propria versiune de Android şi include aplicaţii care-ţi permit să citeşti mesaje SMS şi email primite pe telefon, să vezi cine te-a apelat şi chiar să urmăreşti ce mai fac prietenii de pe Facebook şi Twitter.

Sony Smartwatch 2

Oferită la un preţ ce porneşte de la 1100 Lei în oferta magazinului PC Garage, tableta Nexus 7 (click pentru review-ul Go4it) din generaţia 2013 este un cadou pentru Crăciun ce nu va fi uitat prea curând. Probabil cea mai reuşită tabletă cu Android pe care o poţi cumpăra la un preţ bun, Nexus 7 2013 este recomandată în primul rând de ecranul IPS cu diagonală 7 inch, capabil să redea imagini la claritate de invidiat folosind rezoluţia 1920×1200 pixeli. Configuraţia de bază a tabletei include chipset quad-core la 1.5GHz din seria  Snapdragon S4 Pro, 2GB memorie RAM, cameră foto de 5MP şi 16GB spaţiu de stocare intern.  Cireaşa de pe tort este însă versiunea Android 4.3 livrată în ediţie Google oficială. Tableta produsă de Asus cântăreşte numai 290 grame şi oferă până la 9 ore de autonomie.

Asus Nexus 7 (2013)

Chiar dacă între timp a trecut la o nouă generaţie, telefonul LG Nexus 4 (click pentru review-ul Go4it) rămâne un smartphone de luat în considerare pentru fanii Android, mai ales că şi preţul său a scăzut considerabil. Găsit în oferta magazinului Koyos la un preţ ce depăşeşte cu puţin pragul de 1350Lei, Nexus 4 are toate atuurile pentru un cadou de crăciun de crăciun reuşit: design elegant şi cu suprafeţe din sticlă ce nu se tocesc  prea uşor, ecran HD de 4.7 inch şi cameră foto de 8MP, 2GB memorie RAM şi chipset quad-core cu performanţe mai mult decât suficiente. Fiind un smartphone din seria Google Nexus, avem de-a face cu o versiune de Android neatinsă, rapidă şi cu acces timpuriu la pachete de actualizare.

Apple iPad Mini

Cu un preţ mediu de 1350 Lei în oferta magazinului PC Garage şi chiar mai puţin de 1300 Lei în oferta unora dintre magazinele online mai puţin cunoscute, tableta Apple iPad Mini (click pentru review-ul Go4it) din prima generaţie rămâne o variantă solidă pentru cadou de Crăciun. Tableta cu ecran de 8 inch oferă 16GB memorie internă şi modul WiFi. Preţul unei experienţe Apple iOS pe bani puţini este însă ecranul cu rezoluţie 1024×768 pixeil, cam mică după standardele actuale.

Cadouri de Crăciun pentru pretenţioşi – idei de cadouri pentru bugete mari

Când bugetul disponibil este suficient oricărei ambiţii, alegerea unui cadou de Crăciun prin care să impresionăm persoana iubită poate fi uşoară şi dificilă în acelaşi timp.

Apple iPad Air

Luăm spre exemplu recent lansata tabletă iPad Air (click pentru review-ul Go4it) şi perechea iPhone 5S. Mult mai subţire şi cu un design substanţial diferit faţă de modelul anterior, noua tabletă Apple găsită la preţul de 2329 Lei în oferta magazinelor Altex şi evoMag poate fi un cadou extrem de apreciat pentru fanii tabletelor Apple. Dacă varianta cu suport WiFi şi 16GB memorie internă nu ne mulţumeşte, avem şi varianta iPad Air cu suport WiFi+Cellular la preţul de 2924 Lei în oferta magazinului F64, respectiv 3349 Lei în oferta Domo pentru modelul cu 32GB memorie inclusă. Cât despre iPhone 5S, preţurile încep de la 3300 Lei pentru modelul de bază cu 16GB memorie inclusă, eventual mai puţin dacă optăm pentru unul din pachetele cu abonament.

HTC One

Un cadou pentru Crăciun şi mai inspirat ar putea fi însă elegantul HTC One (click pentru review-ul Go4it), un smartphone cu Android livrat într-o superbă carcasă din aluminiu şlefuit cu inserţii ceramice. Disponibil în oferta Altex la preţul de 2199 Lei, în care este inclus şi un încărcător Auto, HTC One impresionează un ecranul SuperLCD de foarte bună calitate, ce redă imagini la rezoluţie FullHD pe o suprafaţă de 4.7 inch. Însă lucrurile nu se opresc aici. Pentru preţul plătit ne alegem cu o cantitate generoasă de 32GB memorie internă  şi cameră foto performantă cu tehnologie HTC UltraPixel, capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p. Telefonul este motorizat de un chipset cu procesor quad-core la 1.7GHz şi nucleul grafic Adreno 320, capabil să redea fără probleme jocuri Android de ultimă generaţie.

Asus Transformer Trio TX201

Pe lista cu idei de cadouri pentru Crăciun intră şi Asus Transformer Trio TX201 (click pentru review-ul Go4it), un laptop excepţional cu Windows 8 ce poate deveni o tabletă veritabilă cu Android în numai câteva clipe. Pentru preţul de 4870 Lei în oferta magazinului IT Arena ne alegem cu un laptop de 1.7Kg prevăzut cu ecran Full HD multi-touch de 11.6 inch şi motorizat de o platformă Intel cu procesor Core i7. Atunci când ne plictisim de experienţa Windows 8.1 tot ce trebuie să facem este să detaşăm ecranul din corpul tastaturii, obţinând o tabletă de numai 700 grame pe care rulează sistemul Android 4.2. Dacă totuşi preţul cerut este prea mare, putem găsi în oferta magazinului PC Garage şi varianta cu procesor Core i5 a tabletei Asus Transformer Trio TX201, disponibilă la preţul de 4220Lei.

Vă invităm să veniţi cu propriile idei de cadouri pentru Crăciun, pe care le puteţi lăsa în caseta pentru comentarii de mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult