Cameră foto cu zoom optic şi rezoluţie mărită pentru viitorul telefon HTC One

22.04.2014
Cameră foto cu zoom optic şi rezoluţie mărită pentru viitorul telefon HTC One

Potrivit lui Symon Whitehorn, expert în imagistică responsabil cu perfecţionarea camerelor foto incluse pe telefoane HTC, sistemul Duo Camera introdus odată cu terminalul HTC One M8 va primi un upgrade important în viitorul nu prea îndepărtat.

Recunoscând limitările versiunii actuale, Whitehorn dezvăluie următorul pas pentru camerele foto cu tehnologie Ultrapixel: standardul 4K. În fapt, acesta vorbeşte despre introducerea suportului pentru filmare Ultra HD şi creşterea rezoluţiei foto la 8MP, nativă ecranelor din noua generaţie 4k. Foarte important, saltul va fi făcut fără a sacrifica performanţele în lumină slabă, folosind în continuare senzori foto cu pixeli supradimensionaţi. Îmbunătăţirile nu se opresc la senzorul de imagine, HTC mizând pe aducerea sistemului de lentile la nivelul camerelor foto DSLR, folosite de entuziaşti şi profesionişti în fotografie. Printre promisiuni de egalare a camerelor foto high-end în termeni de performenţă, Whitehorn dezvăluie şi că următorul telefon HTC One va avea cameră foto cu zoom optic.

Cameră foto cu zoom optic pentru HTC One şi alte bunătăţi

Apreciată deja pentru performanţele nesperat de bune, camera frontală de pe telefonul HTC One M8 este şi ea pe lista de upgrade, producătorul taiwanez dorind să facă o ofertă de nerefuzat amatorilor de selfie-uri. Astfel, viitorul telefon HTC One M9 va avea sistem dual-camera montat deasupra ecranului, având senzor Ultrapixel similar celui prezent pe actualul model One M8 şi set de filtre optimizat pentru obţinerea de autoportrete.

Toate acestea ar urma să se materializeze în următoarele 12-18 luni, odată cu lansarea următorului top de gamă HTC One M9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult