Când ajung în magazine Mate 30 şi Mate 30 Pro. Huawei a comunicat data de lansare

24.09.2019
Când ajung în magazine Mate 30 şi Mate 30 Pro. Huawei a comunicat data de lansare

În cadrul evenimentului de prezentare al seriei Mate 30, Huawei a dezvăluit toate detaliile despre noile sale smartphone-uri, inclusiv preţul pentru Europa. Data de lansare a acestor dispozitive nu a fost însă anunţată, în principal din cauza faptului că telefonul nu va fi disponibil peste tot. Încă nu ştim când vor ajunge Mate 30 şi Mate 30 Pro în magazinele europene, însă Huawei a publicat pe contul oficial de Weibo data la care vor începe pre-comenzile în China, care coincide şi cu evenimentul de lansare dedicat acestei pieţe.

Dispozitivele Huawei erau de obicei lansate în toată lumea simultan, însă având în vedere problemele pe care Huawei le are cu SUA, care împiedică compania să livreze dispozitivele cu Google Mobile Services pre-instalate, Mate 30 şi Mate 30 Pro, alături de varianta Mate 30 RS Porsche Design, vor ajunge mai întâi în magazinele din China. Dispozitivele sunt deja listate pe site-urile JD.com şi Vmall, unele dintre cele mai mari magazine online din ţara de origine a companiei, iar pre-comenzile vor începe foarte curând.,

Cei interesaţi vor putea comanda dispozitivele de pe data de 26 octombrie, la o săptămână după evenimentul de lansare, iar livrările vor avea loc în China cel mai probabil în prima săptămână din luna octombrie. Aşteptăm în continuare veşti despre disponibilitatea Mate 30 în ţările din Europa şi mai ales în România, însă momentan Huawei România nu a comunicat nimic legat de telefon în mod oficial. Singurul comunicat de presă oficial trimis a fost legat de Huawei Watch GT2, care va fi disponibil şi va fi compatibil cu dispozitivele deja disponibile pe piaţă.

Avem deja preţuri anunţate pentru Europa, stabilite la 799 euro pentru modelul de bază Mate 30, 899 euro pentru Mate 30 5G, 1.099 euro pentru Mate 30 Pro şi 1.199 euro pentru Mate 30 Pro 5G. Modelul Mate 30 RS Porsche Design va fi disponibil exclusiv într-o variantă cu modem 5G integrat în procesorul Kirin 990, cu un preţ de 2.095 euro. În China însă, telefoanele nu au preţuri listate, acestea urmând a fi dezvăluite odată cu pornirea pre-comenzilor.

Pentru ţara-mamă, seria Huawei Mate 30 este aşteptată la preţuri cu aproximativ 20% mai mici: 7.000 yuan pentru modelul Mate 30 Pro (echivalent cu 895 euro) şi 5.000 yuan pentru Mate 30 standard (640 euro).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult