Când se lansează Lenovo Z5 Pro GT, primul telefon cu Snapdragon 855 şi 12 GB RAM

15.01.2019
Când se lansează Lenovo Z5 Pro GT, primul telefon cu Snapdragon 855 şi 12 GB RAM

Lenovo a „furat startul” la sfârşitul anului trecut, anunţând în mod oficial primul smartphone echipat cu chipset-ul Snapdragon 855 de la Qualcomm. Z5 Pro GT promite să fie cel mai puternic dispozitiv mobil cu Android la momentul lansării, acesta urmând să aducă în premieră pe piaţă şi o cantitate de memorie foarte mare de 12 GB. Deşi iniţial telefonul trebuia să ajungă deja pe piaţă, Lenovo a comunicat acum o nouă dată de lansare.

Z5 Pro GT va debuta în China pe data de 29 ianuarie şi va fi disponibil în mai multe configuraţii hardware, cea de top urmând a fi echipată cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare. Preţul de 650 de dolari americani pentru un asemenea dispozitiv nu pare să fie extrem de mare, mai ales când luăm în considerare alternativele de pe piaţă, însă este destul de ridicat pentru un dispozitiv lansat de un brand din China.

Toate versiunile sunt însă echipate cu un ecran OLED de 6,4” cu rezoluţie Full HD+, care nu este decupat în partea de sus, întreaga parte din faţă fiind acoperită de acesta. Singurul loc unde poate fi observată puţin o ramă neagră este sub display. De asemenea, acest dispozitiv abordeasă design-ul cu ecran glisant, camera foto frontală fiind „ascunsă” în spatele acestuia atunci când nu este folosită.

Şi că tot veni vorba despre camere foto, Lenovo Z5 Pro GT integrează două sisteme duale. Pe partea din spate, telefonul adoptă o configuraţie 24 + 16 megapixeli, în timp ce pe partea din faţă avem de a face cu un sistem 8 + 16 megapixeli. Lipsa unui senzor de amprentă pe partea din spate sugerează că avem de a face cu un telefon cu senzor sub display.

Din păcate însă, sunt şanse foarte mici pentru o lansare a lui Lenovo Z5 Pro GT în afara Asiei. Lenovo încearcă de câţiva ani să împingă pe piaţa vestică brandul său Motorola, păstrând brandul Lenovo aproape exclusiv în China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult