Carcasă din aluminiu ultra-rezistent pentru următorul model iPhone

Carcasă din aluminiu ultra-rezistent pentru următorul model iPhone

Potrivit unor surse apropriate furnizorilor Apple din China, succesorul telefonului iPhone 6 şi iPhone 6 Plus ar putea primi o carcasă fabricată dintr-un aliaj de aluminiu ultra-rezistent, folosit deja în premieră pentru modelul entry-level Apple Watch Sport.

Cunoscut după denumirea 7000 series, aliajul folosit de obicei în construcţia bicicletelor pentru competiţii este cu 60% mai rezistent decât aluminiul obişnuit, având totodată numai o treime din densitatea oţelului inoxidabil. În ce priveşte Apple Watch, carcasa din aluminiu 7000 series folosită de acesta a primit în plus şi un tratament cu pulbere de zirconiu, menit să dea produsului finit un aspect satinat mai atrăgător.

Carcasa din aliaj 7000 series ar putea să nu fie singura inovaţie majoră pentru iPhone 6S, alte zvonuri anunţând că succesorul modelului iPhone 6 Plus ar putea primi un ecran cu tehnologie Force Touch, capabil să interpreteze forţa la apăsare pentru a diferenţia între simple comenzi tap şi apăsări mai puternice. Folosită deja pentru seria Apple Watch, tehnologia Force Touch permite aplicarea unor comenzi diferite, în funcţie de forţa cu care atingem suprafaţa ecranului.

Carcasă din aluminiu ultra-rezistent pentru următorul model iPhone

Urmând calendarul tradiţional de lansări, Apple este aşteptat să dezvăluie o nouă serie de telefoane iPhone în cursul lunii septembrie, lăsând fanilor suficient timp pentru a se bucura de actualul model iPhone 6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult