Care sunt versiunile de Android şi iOS în care aplicaţiile dau cele mai multe erori

31.03.2014
Care sunt versiunile de Android şi iOS în care aplicaţiile dau cele mai multe erori

Un studiu care evaluează stabilitatea aplicaţiilor pentru smartphone şi tablete în funcţie de versiunea Android sau iOS instalată pe dispozitiv a scos la iveală rezultate interesante, confirmând observaţiile practice făcute de utilizatori care experimentează cu dispozitive de generaţie mai nouă.

Statistici privind stabilitatea aplicaţiilor în funcţie de versiunea Android instalată pe dispozitiv

Astfel, produsele care folosesc sisteme de operare recente, ca iOS 7.1 şi revizia Android KitKat, sunt mult mai puţin predispuse la a declanşa erori grave în aplicaţii, experienţa avută fiind în general cu mai puţine surprize neplăcute. În extrema cealaltă, dispozitivele cu sistem iOS 6 sau Android Gingerbread sunt cele mai predispuse la a da bătăi de cap utilizatorilor. Concomitent, între smartphone şi tablete, cele din urmă dau mai multe crash-uri în aplicaţii.

Pe lângă furnizarea de statistici generale întocmite prin analiza aplicaţiilor third-party şi nu colecţiile standard furnizate de Google şi Apple, studiul desemnează telefoanele Galaxy S4 şi iPhone 5 drept cele mai de încredere dispozitive mobile în ceea ce priveşte stabilitatea aplicaţiilor.

Statistici privind stabilitatea aplicaţiilor în funcţie de versiunea iOS instalată pe dispozitiv

Deloc surprinzătoare, tendinţele observate arată că eforturile depuse timp de mai mulţi ani pentru perfecţionarea platformelor Android şi iOS încep să-şi arate roadele, chiar dacă ceva probleme încă mai sunt de rezolvat în cazul tabletelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult