Cât de reparabil este iPhone 8 şi cât „iPhone 7” se ascunde la interiorul carcasei din sticlă

Cât de reparabil este iPhone 8 şi cât „iPhone 7” se ascunde la interiorul carcasei din sticlă

Surprinzător de rezistent în testele de anduranţă, iPhone 8 devine problematic atunci când trebuie reparat, costul şi dificultatea intervenţiilor pentru înlocuirea componentelor deteriorate nefiind tocmai de trecut cu vederea.

Dezasamblat de specialiştii iFixit, iPhone 8 este un telefon solid şi bine închegat, însă carcasa acoperită cu sticlă la partea din spate vine la pachet cu modulul pentru încărcare wireless lipit de interiorul capacului folosind un adeziv care face aproape imposibilă separarea ulterioară.

Nu este clar dacă intervenţiile realizate folosind unelte specializate, în centrele de service autorizate de Apple, pot da rezultate mai bune. Cert este că separarea panoului din sticlă deteriorat a cauzat deformarea şasiului interior folosit la rigidizarea carcasei, fapt ce majorează substanţial costul reparaţiei.

Din fericire, ecranul este mult mai uşor de înlocuit, acesta fiind ţinut doar cu un strat subţire de adeziv aplicat pe contur.  

Potrivit analizei iFixit, iPhone 8 reprezintă un upgrade important, dar care preia multe componente întâlnite şi în carcasa lui iPhone 7.

Acumulatorul de 6,96 Whr este ceva mai mic decât modelul de 7,45 Whr întâlnit la iPhone 7, însă Apple promite autonomie similară, graţie folosirii unor componente mai eficiente în privinţa consumului de energie.

Mai greu de dezasamblat pentru accesarea componentelor fixate la spatele carcasei, iPhone 8 obţine un scor modest de 6 din 10 puncte în clasamentul iFixit privind uşurinţa la reparare, cu un punct mai puţin decât predecesorii iPhone 6s şi iPhone 7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult