Cât de rezistent e Vivo NEX S, cel mai avansat smartphone chinezesc al momentului, comparat altor modele de top

Cât de rezistent e Vivo NEX S, cel mai avansat smartphone chinezesc al momentului, comparat altor modele de top

Parte dintr-o nişă separată de produse care tind să elimine cu totul rama din jurul ecranului, Vivo NEX S atrage însă atenţia şi prin alte trăsături nemaiîntâlnite la produsele competitoare.

Vorbim, desigur, despre camera frontală care se ridică din lateralul carcasei cu ajutorul unui motoraş electric, însă inovaţiile celor de la Vivo merg mai departe decât atât. NEX S se face remarcat şi prin modul în care sunetul redat în mod normal de casca audio se propagă direct prin sticla ecranului, mulţumită unui inductor piezoelectric care transformă întreaga suprafaţă a carcasei într-un difuzor.

O altă dotare interesantă este senzorul de amprente plasat sub ecran, fără a fi lipit de acesta. Acoperind o suprafaţă mai întinsă decât soluţiile convenţionale, acesta poate prelua semnăturile amprentelor chiar dacă ecranul este murdar sau zgâriat. Foarte important: prezenţa senzorului de amprente nu afectează cu nimic aspectul imaginii.

Livrat cu folie de protecţie din plastic pre-aplicată atât pe ecran, dar şi pe spatele carcasei, Vivo NEX S induce un oarecare sentiment de nesiguranţă. Din fericire, sticla folosită rezistă zgârieturilor până la nivelul 6 pe scara Mohs, corespunzând unei protecţii de nivel mediu, similară celei oferită şi la telefoanele iPhone 8. Astfel, se impun unele precauţii atunci când mergem la plajă, contactul cu particulele abrazive de nisip putând lăsa zgârieturi fine.

Protejată cu sticlă, lentila camerei frontale nu ar trebui să acumuleze zgârieturi, duritatea acestui material fiind superioară şasiului din aluminiu al carcasei. Însă în cazul pătrunderii particulelor fine de nisip, situaţia s-ar putea schimba.

 

Şi panoul din sticlă aplicat pe spatele carcasei oferă protecţie rezonabilă la zgârieturi, însă beneficiul principal este rezistenţa structurală mult îmbunătăţită, şansele ca Vivo NEX S să fie îndoit accidental la purtarea în buzunare strimte fiind practic nule.

 

Cât despre riscul de fisurare a suprafeţelor din sticlă în urma căzăturilor pe asfalt, designul lui Vivo NEX S prevede un şasiu metalic cu rol de absorbţie a şocurilor primite din lateral. Totuşi, chiar dacă sticla ecranului sau cea aplicată pe capacul din spate nu se fisurează, zgârieturile în profunzime şi deteriorarea stratului exterior de vopsea sunt practic garantate.

Fără protecţie împotriva pătrunderi de apă, Vivo NEX S ar trebui şi ferit de praf, care poate pătrunde în zona camerei frontale şi conectorul pentru căşti, achiziţionarea unei carcase de protecţie fiind absolut necesară în cazul de faţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult