Cât de rezistent este HTC U Ultra, succesorul modelului HTC 10 de anul trecut

20.03.2017
Cât de rezistent este HTC U Ultra, succesorul modelului HTC 10 de anul trecut

Premiat anul trecut cu distincţia „cel mai bine construit smartphone” de specialiştii canalului YouTube JerryRigEverything, HTC 10 lasă loc unui succesor cu rezultate abisale la acest capitol.

Cu preţ de 749 dolari, HTC U Ultra vine cu un bagaj de modificări nu tocmai inspirate, noul smartphone ieşind cam şifonat din testele de anduranţă prin care a fost trecut.

Înlocuind carcasa metalică de tip monolit, noul design cu suprafeţe din sticlă oferă un adevărat deliciu vizual, însă este mult mai vulnerabil la zgârieturi superficiale şi se poate sparge dacă lovim sau aplicăm prea multă presiune pe carcasa telefonului.

Carcasa acoperită cu sticlă pe ambele laturi este mai puţin rigidă, îndoirea accidentă (ex. atunci când ţinem telefonul în buzunare strimte) putând duce la fisurarea şi desprinderea suprafeţelor din sticlă. Aparent, ecranul şi hardware-ul găzduit la interior sunt mai rezistente la îndoire decât carcasa, exemplarul testat continuând să funcţioneze chiar dacă exteriorul a fost dus la o stare deplorabilă prin îndoiri repetate.

Încadrat la acelaşi domeniu de preţuri ca rivalii LG G6 şi Samsung Galaxy S8, HTC U Ultra nu pare să aibă printre atributele sale pozitive şi anduranţa carcasei. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult