Cât de uşor se zgârie şi se îndoaie un telefon Galaxy S7 Edge? [VIDEO]

03.03.2016

Unul dintre cele mai costisitoare telefoane cu Android, Galaxy S7 este văzut ca un etalon de calitate şi performanţă pentru întreaga industrie smartphone. Dar cât de solid este cel mai avansat telefon Samsung, în realitate?

Moda de a lua exemplare smartphone abia lansate şi a le distruge în feluri cât mai spectaculoase, dar fără prea mare legătură cu scenarii de utilizare normală, continuă cu cel mai râvnit telefon Samsung al momentului, modelul Galaxy S7 Edge.

Urmând scandalului Bendgate, care a implicat modelul iPhone 6 Plus lansat de Apple acum doi ani, producătorii smartphone au devenit mult mai preocupaţi de rezistenţa noilor telefoane cu ecran mare. Cel puţin la gama high-end, testarea amănunţită înainte de lansarea produsului finit ar trebui să prevină situaţii de natură să afecteze imaginea de brand a companiei, cum ar fi apariţia cazurilor de telefoane îndoite în buzunar, sau cu vopseaua „sărită” după numai câteva zile de utilizare normală.

Cât de uşor se zgârie şi se îndoaie un telefon Galaxy S7 Edge?

Revenind la Galaxy S7 Edge, noul smartphone cu siguranţă nu e indestructibil, dar nici nu scoate la iveală greşeli de proiectare flagrante.

Cum era de aşteptat, rama din aliaj de magneziu a carcasei se zgârie uşor la contactul cu lama ascuţită a unui cutter, ecranul acoperit cu sticlă se zgârie dacă obiectul pus în contact este foarte ascuţit şi apăsat cu suficientă forţă, iar panoul OLED se deteriorează atunci când încercăm să „luminăm” imaginea cu flacăra brichetei de buzunar.

Venind ca o surpriză mai puţin plăcută, capacul aplicat peste spatele carcasei protejată împotriva pătrunderii de apă şi praf flambează la o apăsare suficient de puternică în zona ecranului, expunând componentele electronice aflate la interior. Din fericire, la finalul testului carcasa revine aproximativ la forma originală, demonstrând că şasiul folosit pentru Galaxy S7 Edge este unul elastic, care nu predispune la deformare permanentă. Nici scutul Gorilla Glass aplicat peste ecran nu a cedat, chiar dacă forţa la apăsare a fost considerabilă.

Ce părere aveţi despre noua serie Galaxy S7. Merită preţul cerut de Samsung?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult