Cititor de amprente pentru telefoanele din seria Samsung Galaxy

22.05.2013
Cititor de amprente pentru telefoanele din seria Samsung Galaxy

Apple nu este singura companie ce pare să pregătească lansarea unor tablete şi telefoane mobile dotate cu cititor de amprente, folosit ca sistem de securitate pentru deblocarea ecranului şi autentificare în aplicaţii. Un set de indicii descoperite chiar în structura versiunii de Android livrată cu modelul Galaxy S3 demonstrează că Samsung pregăteşte de ceva vreme includerea acestei dotări pentru propria gamă de dispozitive Galaxy.

Cititor de amprente pentru telefoanele din seria Samsung Galaxy

Prezenţa suportului pentru utilizarea sistemelor de autentificare biometrică a fost descoperită din întâmplare de un utilizator, căutând într-o arhivă conţinând fişiere de sistem pentru telefonul Galaxy S3 numită SecSettings.apk. Fără a lăsa prea mult loc pentru interpretări, imaginea sugerează că Samsung desfăşoară teste interne cu un sistem de autentificare ce presupune scanarea amprentelor. Totuşi, indiciul lăsat un spune nimic despre modul în care noul mecanism de autentificare biometrică va fi folosit pentru telefoanele din seria Galaxy, ilustrând doar un ghid ce instruieşte utilizatorii privind folosirea corectă a cititorului de amprente.

În tabăra competiţiei, Apple a pregătit introducerea sistemului de autentificare biometrică pentru tabletele şi telefoanele cu sistem iOS cumpărând încă din vara anului trecut portofoliul companiei de securitate AuthenTec. Suplimentar, Apple a încheiat şi un contract cu o companie australiană numită Microlatch, pentru folosirea unor tehnologii ce permit integrarea suportului pentru recunoaşterea amprentelor în aplicaţiile care folosesc conectivitate NFC.

Şi Apple ar putea lansa un model iPhone cu cititor de amprente

Din păcate în cazul ambelor companii indiciile privind experimente desfăşurate cu sisteme de autentificare biometrică au apărut încă dinaintea lansării modelelor iPhone 5, respectiv Galaxy S4, iar includerea acestor facilităţi în produse comerciale se lasă şi acum aşteptată. Ţinând cont de faptul că modelul Galaxy S4 a fost lansat doar recent, păstrarea sistemului de autentificare biometrică pentru viitorul model Galaxy S5 ar presupune o întârziere de până la 1 an. Având modelul iPhone 6 planificat pentru lansare în această toamnă, Apple ar putea folosi prezenţa sistemului de autentificare biometrică în campaniile de promovare, pentru a scoate în faţă avantajele noului iPhone 6 în faţa competitorului Galaxy S4.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult