Compania Apple a fost chemată în instanţă pentru Wi-Fi Assist

26.10.2015
Compania Apple a fost chemată în instanţă pentru Wi-Fi Assist

Funcţia Wi-Fi Assist din iOS 9 poate fi utilă în anumite situaţii, însă majoritatea utilizatorilor de iPhone nici nu ce face exact. Probabil un număr şi mai mare de persoane nici nu ştiu că această funcţie există, aflând despre ea abia după ce aceasta a consumat o bună parte din traficul de date lunar inclus în abonament. Un cuplu din California, William Scott Phillips şi Suzanne Schmidt Phillips, a decis să pornească un proces împortiva Apple, compania având de pierdut până la 5 milioane de dolari în cazul în care pierde în instanţă.

Dezactivarea funcţiei Wi-Fi Assist este foarte simplă, însă Apple nu descrie în mare detaliu pentru utilizatori ce face aceasta. În general, atunci când un serviciu foloseşte internet, acesta afişează un mesaj standard de genul „această aplicaţie foloseşte o conexiune de date, utilizarea ei poate aduce taxe în plus la factura de telefonie”. Wi-Fi Assist include un mic mesaj cu litere mici care atenţionează utilizatorii despre faptul că va folosi date de pe reţeaua mobilă, însă nu specifică faptul că ar putea taxa în plus.

Suma de 5 milioane de dolari nu ar reveni soţilor Phillips, ci ar fi împărţită la numărul total de reclamanţi în acest caz. Calculul a fost făcut folosind o aproximare a numărului total de utilizatori afectaţi din Statele Unite. Plângerea include trei capete de acuzaţie: concurenţă neloială, reclamă falsă şi descriere neglijentă a funcţiei.

Desigur, nu există nicio garanţie că Apple va pierde acest proces, însă rezultatul va afecta toate companiile producătoare de dispozitive mobile. Wi-Fi Assist nu este singura funcţie de acest gen de pe telefoane mobile, existând alte tipuri de implementări chiar şi pe Android, de la companii precum Samsung. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult