Compania Asahi Glass a dezvoltat prima sticlă flexibilă pentru dispozitive pliabile

15.03.2018
Compania Asahi Glass a dezvoltat prima sticlă flexibilă pentru dispozitive pliabile

Acum că mai toţi producătorii au adoptat display-ul fără margini, următoarea modă de pe piaţa de dispozitive mobile ar putea fi construcţia flexibilă. Desigur, companiile prezintă prototipuri şi concepte de smartphone-uri pliabile de mai mulţi ani, însă lansarea acestora este ţinută în spate de lipsa materialelor care să permită construirea unor dispozitive rezistente la utilizare normală. Producătorul japonez AGC (Asahi Glass) crede că are o soluţie pentru această problemă, dezvoltând o nouă sticlă flexibilă.

Deşi nu avem imagini sau alte detalii palpabile, site-ul OLED-Info anunţă faptul că AGC a dezvoltat o sticlă cu grosime de 0,07 mm în grosime, întărită chimic, care ar putea sta la baza noilor smartphone-uri cu design pliabil. AGC este concurentul principal pentru Corning, care oferă pentru dezvoltatorii de smartphone-uri sticla Dragontrail, similară cu Gorilla Glass. Noua sticlă flexibilă poate rezista la îndoituri cu putere de 1.200 MPa (megapascali), cu o rază a curburii de 2,5mm.

Noua sticlă flexibilă ar putea fi şi mult mai rezistentă la şocuri decât sticla obişnuită, folosită în dispozitivele din prezent, oferind rezistenţă cu 80% mai mare la impactul cu solul. Detalii complete despre noul proces de fabricaţie al companiei AGC şi despre modul în care sticla flexibilă va fi integrată în dispozitive sunt aşteptate în luna mai în cadrul evenimentului Display Week.

Desigur, nu este clar dacă o versiune comercială va fi gata pentru această toamnă, atunci când Samsung ar putea dezvălui primul său model de smartphone flexibil, mult aşteptatul Galaxy Note X. Alte companii precum ZTE şi Lenovo au prezentat de asemenea dispozitive flexibile în trecut sub formă de prototip, display-urile fiind însă acoperite de pelicule din plastic, care se pot deteriora repede şi nu sunt rezistente la zgârieturi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult