Compania Essential are deja un brevet pentru design-ul folosit de Vivo Apex

05.03.2018
Compania Essential are deja un brevet pentru design-ul folosit de Vivo Apex

Essential PH-1 nu a fost un succes comercial, însă a adus în atenţia publicului telefoanele cu decupaj ăn display, ceva ce în 2018 devine deja un design standard pentru multe companii. Andy Rubin, fondatorul companiei şi unul dintre minţile din spatele sistemului de operare Android, are însă în plan să renunţe complet la „bretoane”, înregistrând încă din 2016 un brevet pentru un smartphone cu display care acoperă complet partea din faţă a dispozitivului.

Andy Rubin a publicat pe contul lui de Twitter un link către un brevet înregistrat în 2016 şi aprobat în Statele Unite în 2017, care prezintă un concept de smartphone nu foarte diferit de ceea ce Vivo a prezentat la MWC 2018 sub forma lui Apex. Vorbim despre un smartphone cu ecran fără decupaje, care acoperă toată suprafaţa telefonului, cu un sistem de cameră frontală mecanic, care poate fi ascunsă în interiorul dispozitivului.

De asemenea, Essential beneficiază şi de un brevet pentru un design pe care l-am văzut de curând într-una din imaginile spion cu noul Xiaomi MIX 2S, cu o cameră foto plasată în colţul din stânga al ecranului. Soluţia Essential propune însă folosirea acestui spaţiu pe display pe post de scurtătură către camera foto, atingerea acestei zone pornind aplicaţia din telefon.

Ambele design-uri rezolvă problema „bretoanelor” în moduri destul de elegante. Vivo Apex a demonstrat că avem tehnologia necesară pentru implementarea uneia dintre aceste soluţii. Desigur, acum că Essential beneficiază de acest brevet, este destul de clar că Vivo Apex nu va părăsi China în mod oficial, întrucât ar trebui să plătească licenţă pentru folosirea design-ului şi tehnologiei dezvoltată de Essential.

Cel mai probabil, un nou Essential Phone, probabil modelul PH-2, aşteptat anul acesta în vară, va folosi unul dintre aceste design-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult