Compania Google nu mai este interesată de Android Silver, afirmă zvonurile

Compania Google nu mai este interesată de Android Silver, afirmă zvonurile

În luna aprilie a acestui an, un zvon a susţinut că Google intenţionează să demareze un program numit Android Silver care va permite lansarea unor telefoane din gama superioară motorizate de o versiune nemodificată a celebrei sale platforme software. Conform unor informaţii noi, se pare că acest program nu mai suscită interesul Google, nefiind însă clar dacă este vorba de o anulare sau o amânare.

Conform zvonului lansat în aprilie şi susţinut ulterior de câteva detalii suplimentare, programul Android Silver ar urmări lansarea unor telefoane din gama superioară care să folosească o versiune nemodificată a platformei Android. Acest program pare asemănător cu iniţiativa Google Play Edition,  care a dus la apariţia unor telefoane HTC, Samsung, Motorola şi Sony motorizate tot o versiune nemodificată a platformei Android.

Spre deosebire de modelele GPE, telefoanele care ar fi urmat să fie lansare sub numele Android Silver ar fi trebuit să fie disponibile peste tot, nu doar în magazinul online Google, iar producatorii şi operatorii ar fi urmat să beneficieze de sprijinul financiar al companiei pentru promovare şi suport.

La acel moment, Android Silver a părut o versiune augmentată a programului GPE, care nu s-a bucurat de prea mult succes din moment ce doar două dintre şase produse mai sunt disponibile, iar această direcţie a părut să confirme zvonurile anterioare care susţineau că linia Nexus va fi abandonată. Simpatizanţii popularei game Nexus pot răsufla uşuraţi, cel puţin deocamdată, deoarece se pare că iniţiativa Android Silver nu mai suscită interesul Google.

Programul Android Silver a fost susţinut de către Nikesh Arora, Chief Business Officer în cadrul Google, însă plecarea acestuia a dus şi la reanalizarea utilităţii acestui demers. The Information, sursa care a adus de altfel şi primele informaţii despre Android Silver, susţine că proiectul nu s-a bucurat niciodată de acordul deplin al celorlalţi manageri Google sau al operatorilor, iar plecarea lui Nikesh Arora a marcat şi pierderea principalului susţinător.

The Information nu afirmă că programul Android Silver ar fi fost abandonat definitiv, însă lipsa unor informaţii noi despre acesta ne spune că interesul Google este destul de scăzut. Acest lucru este probabil o veste bună pentru simpatizanţii gamei Nexus, care ar putea primi o actualizare hardware undeva în cursul acestei toamne odată cu debutul oficial Android L.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News