Compania Light pregăteşte un smartphone cu nouă camere. În trecut a lansat o cameră compactă cu 16 senzori

05.07.2018
Compania Light pregăteşte un smartphone cu nouă camere. În trecut a lansat o cameră compactă cu 16 senzori

Camera Light L16, prima cameră din lume cu 16 senzori foto cu lentile diferite, nu s-a bucurat de succesul pe care compania îl aştepta, motivele fiind preţul de aproape 2.000 de dolari şi faptul că performanţa acesteia era ţinută în spate de software. Compania nu renunţă însă la această idee, însă doreşte să intre acum pe piaţa de smartphone-uri, cu un dispozitiv mobil cu multe camere, care să folosească tehnologia dezvoltată pentru L16.

Conform The Washington post, noul telefon este acum în dezvoltare, Light dorind să producă pentru moment un prototip care să beneficieze de un număr ridicat de camere, între cinci şi nouă fiind numărul ideal. Acestea ar trebui să poată realiza fotografii la rezoluţie de 64 de megapixeli, o rezoluţie semnificativ mai mare decât ceea ce poate înregistra cel mai performant smartphone la capitolul foto, Huawei P20 Pro cu senzorul său de 40 de megapixeli.

Telefonul ar trebui să fie însă de dimensiunile unui iPhone X, deci undeva în gama de smartphone-uri mai compacte de pe piaţă. Faţă de alte smartphone-uri, modelul dezvoltat de Light ar trebui să asigure performanţă ridicată în lumină slabă prin utilizarea mai multor fotografii pentru un rezultat mai bun şi să ofere un efect bokeh pentru modul portret mult mai avansat, folosind toţi senzorii foto pentru a „decupa subiectul”.

Nu este clar însă când doreşte Light să aducă acest model pe piaţă, însă având în vedere că nu a stabilit nici numărul de camere de pe acest model şi că nici nu are un prototip funcţional în acest moment, cel mai devreme am putea vedea telefonul cu cinci camere (sau nouă?) abia în 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult