Construcţia din sticlă a lui OnePlus 6 nu afectează prea mult rezistenţa telefonului [VIDEO]

17.05.2018
Construcţia din sticlă a lui OnePlus 6 nu afectează prea mult rezistenţa telefonului [VIDEO]

OnePlus 6 abia a fost anunţat în mod oficial, iar comenzile vor începe săptămâna viitoare, pe data de 22 mai, însă deja câţiva influenceri au primit telefonul pentru testare. Desigur, fiind un dispozitiv echipat cu cel mai puternic hardware de pe piaţă, puţini se aşteaptă ca acesta să dezamăgească la capitolul performanţă, însă acum că telefonul este realizat aproape în totalitate din sticlă, există câteva motive de îngrijorare la capitolul rezistenţă. Din fericire, JerryRigEverything a publicat deja un clip complet în care trece telefonul prin toate testele sale „brutale”.

Chiar dacă OnePlus 6 este probabil cel mai ieftin flagship de pe piaţă, compania nu pare să fi făcut economie atunci când vine vorba despre calitatea materialelor de construcţie. Ambele părţi ale telefonului sunt acoperite cu Gorilla Glass 5 de la corning, care nu se zgârie foarte uşor şi care ar trebui să reziste la mici căzături, însă nu ar trebui să ne aşteptăm la o rezistenţă mai bună decât în cazul altor modele concurente realizate complet din sticlă.

Marginile şi butoanele sunt realizate dintr-un metal lucios, foarte rezistent, iar între rama metalică şi sticla de pe partea din faţă există un strat de plastic care absoarbe şocurile şi poate salva sticla de la crăpare. Telefonul are deja o folie de plastic aplicată peste display din fabrică, deci nu va trebui să vă îngrijoraţi de zgârieturi pe suprafaţa ecranului.

Fiind un smartphone bazat pe ecran OLED, acesta este deteriorat iremediabil atunci când este aplicată căldură excesivă, deci ar trebui să îl ţineţi departe de un foc de tabără, de aragaz sau de un şemineu, în timp ce structura sa este destul de „ţapănă” încât să nu se îndoaie nici atunci când este aplicată forţă excesivă.

Se pare că OnePlus 6 este la fel de bine construit precum alte smartphone-uri de top de pe piaţă, chiar dacă poate fi cumpărat la jumătate din preţul acestora.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult