Cu peste 100 mil. telefoane livrate, Nokia este lider de piaţă

Cu peste 100 mil. telefoane livrate, Nokia este lider de piaţă

Conform raportului Gartner pe Q3 2011, gruparea Nokia, cu 105,4 milioane telefoane livrate la nivel global, se situează pe primul loc în ceea ce priveşte vânzările globale, unde sunt incluse atât smartphone-urile cât şi feature phone-urile.

Finlandezii sunt urmaţi de Samsung (78,6 milioane dispozitive livrate) şi LG (21 de milioane), în vreme ce Apple închide cvartetul cu 17,3 milioane de iPhone-uri livrate.

HTC a scos din fabrică aproximativ 12 milioane de terminale, iar Motorola 11,1 milioane. Deasupra lor, ZTE, un producători asiatic mai puţin cunoscut în România, a livrat mai multe dispozitive: 14,1 milioane.

Sigur, cifrele de vânzări reale (către consumatorii finali) diferă şi sunt mai mici, deoarece raportul se referă la câte dispozitive au livrat producătorii către operatori şi retail-eri, nu câte au fost cumpărate din magazine de către clienţi.

În plus, numărul de dispozitive vândute nu înseamnă automat venituri pe măsură şi mai ales profit. Nokia a vândut zeci de milioane de telefoane ieftine, de 30 – 50 de Euro bucata, în vreme ce Apple, deşi a vândut de şase ori mai puţin, a realizat venituri mult mai mari de pe urma iPhone 4S, dispozitiv ce se apropie de 1000 de Euro bucata – versiunea cu 32 GB stocare internă.

Nokia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News