Cum arată Huawei Nexus 6P, noul telefon Nexus pregătit pentru lansare în această lună

Cum arată Huawei Nexus 6P, noul telefon Nexus pregătit pentru lansare în această lună

Google pregăteşte dezvăluirea unei noi serii de dispozitive Nexus, alcătuită din mai multe modele smartphone şi un posibil succesor pentru accesoriul Chromecast. Cu foarte puţin timp rămas până la evenimentul oficial de prezentare, iată cum arată telefonul Nexus 6P de la Huawei, surprins într-o serie de poze-spion şi imagini de prezentare oficiale.

Huawei Nexus 6P

Noul smartphone măsoară 159.4 x 78.3 x 6.6mm, însă grosimea carcasei urcă la 8.5 mm în zona camerei foto. Rămâne de văzut cu va afecta acest aspect partea de ergonomie, folosirea unei carcase cu grosime asimetrică putând fi o alegere riscantă pentru un smarpthone cu ecran de 5.7˝, nu tocmai uşor de strecurat în buzunare.

Adăpostit într-o carcasă ce pare confecţionată din aluminiu, noul telefon Nexus 6P vine echipat cu un senzor de amprente poziţionat pe capacul din spate. Însă principalul element distinctiv este banda de culoare neagră ce încadrează modulul pentru cameră foto, blitz-ul LED şi probabil, modulul pentru antena GSM.

Huawei Nexus 6P

Partea din faţă a telefonului este dominată de ecranul QHD (2560×1440 pixeli) cu diagonală 5.7˝, protejat sub un scut din sticlă cu tratament antireflexie. Pe lateralul carcasei, în partea de jos, este prevăzut un conector din noua generaţie USB Type-C, mai uşor de manevrat şi cu suport pentru curenţi de încărcare mai mari, scurtând timpul de aşteptare pentru încărcarea bateriei.

Potrivit zvonurilor, la interior vom găsi o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon 810, ajutat cu 3GB memorie RAM. În funcţie de variantă, Huawei va livra noul smartphone cu 32, 64 sau 128 GB memorie internă, în versiuni de culoare neagră, argintiu, alb şi auriu.

Echipat cu versiunea Android M (Marshmallow), noul telefon Huawei Nexus 6P ar putea fi prezentat în cadrul unui eveniment Google oficial, programat pentru data de 29 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult