Cum arată la interior noul Motorola Razr – poate fi reparat?

14.02.2020
Cum arată la interior noul Motorola Razr - poate fi reparat?

Noul Razr este primul telefon pliabil de la Motorola, proiectat de la zero pentru a concura modelul Galaxy Z Flip livrat de rivalul Samsung.

Telefoanele plabile aduc noi provocări pentru producătorii de smartphone-uri. Acestea nu doar că sunt construite din componente mult mai fragile decât cele ale dispozitivelor tradiţionale, însă vin la pachet şi cu noi probleme precum componente în mişcare, care în timp pot ceda. Astfel, devine cu atât mai interesat de văzut cum arată noul Motorola Razr la interior şi care sunt perspectivele pentru repararea acestuia, în caz de probleme.

După ce mai întâi testele de anduranţă făcute de jurnalistii CNET folosind un robot specializat au scos la iveală probleme mecanice la balamaua ecranului, analize suplimentare făcute de specialiştii iFixit pun în discuţie dificultatea intervenţiilor pentru reparaţii.

Evaluat cu un scor de 1/10 pentru reparabilitate, Motorola Razr este un adevărat coşmar pentru tehnicienii centrelor de service. Construcţia realizată prin aplicarea generoasă de adezivi puternici este aproape imposibil de demontat în mod nedistructiv.

În plus, înlocuirea celor doi acumulatori din carcasa lui Motorola Razr necesită dezasamblarea aproape completă a telefonului, cu riscuri mari de afectare a numeroaselor cabluri lipite de şasiul carcasei, sau a conectorului USB-C, de asemenea fixat cu adeziv.

Vestea bună este că ecranul principal poate fi înlocuit de un tehnician experimentat şi dispuşi să-şi asume toate riscurile „accidentelor” ce pot apărea pe parcurs. În timp ce adezivul poate fi slăbit folosind o suflantă cu aer cald, majoritatea componentelor pot fi demontate folosind o banală şurubelniţă T3 Torx.

Având în vedere dificultatea intervenţiilor, sunt şanse mari ca solicitările pentru reparaţie în perioada de garanţie să fie rezolvate prin înlocuirea telefonului defect. Cât despre intervenţii în afara garanţiei, acestea se fac cu riscuri mari şi, probabil, costuri pe măsură.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult