Cum arată noile modele entry-level Xiaomi Redmi 5 şi Redmi 5 Plus, cu design full-screen

04.12.2017
Cum arată noile modele entry-level Xiaomi Redmi 5 şi Redmi 5 Plus, cu design full-screen

Dacă până acum, modelele cu ecran curbat au reprezentat cea mai atractivă opţiune pentru cumpărătorii de telefoane cu Android, cerinţele pentru anul 2018 vor include cu siguranţă şi folosirea unui design all-screen, maximizând spaţiul disponibil pentru afişare.

Completând oferita pentru anul 2018, Xiaomi pregăteşte anunţarea noilor modele entry-level Redmi 5 şi Redmi 5 Plus, având ca principale atuuri construcţia cu ramă îngustă şi ecranul cu rată de aspect 18:9.

Cu aspect similar modelelor de la gama high-end, noua seria Redmi 5 ar trebui să aibă debutul în oferta magazinelor asiatice încadrat la un preţ situat cu puţin peste pragul de 100 dolari (predecesorul Redmi 4 poate fi achiziţionat pentru echivalentul a 108 dolari din oferta magazinelor din India).

Cât despre dotările oferite, Xiaomi Redmi 5 se prezintă într-o carcasă din metal, având senzor de amprente la partea din spate şi o cameră foto de 13MP. Ecranul cu diagonală 5” suportă rezoluţia 720p. La interior, găsim o configuraţie bazată pe chipsetul Qualcomm Snapdragon 435, format dintr-un CPU octa-core la 1.4GHz şi GPU Adreno 505, respectiv modem X9 LTE capabil să atingă viteze de până la 150Mbps.

Piesa de rezistenţă este acumulatorul de 4100 mAh, care nu va pune probleme în configuraţia aleasă.

Mai multe detalii, cât şi preţurile oficiale pentru magazinele din China, vom afla de la evenimentul oficial de lansare pregătit pentru data de 7 decembrie. Din păcate, momentan, nu există informaţii privind lansarea noilor produse Xiaomi pentru pieţele internaţionale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult