Cum să creşti performanţa unui iPhone fără jailbreak

Cum să creşti performanţa unui iPhone fără jailbreak

Interfaţa iOS este una dintre cele mai aerisite şi mai intuitive de pe piaţă, însă nu este obligatoriu cea mai rapidă. Apple doreşte ca experienţa de utilizare să fie plăcută din punct de vedere vizual şi a integrat astfel animaţii pentru fiecare acţiune în parte. Problema apare în momentul în care aceste animaţii mai mult îngreunează accesul rapid la anumite funcţii. Din fericire, a fost descoperit un mic „hack” care aduce orice în prim plan aproape instant. Cea mai bună veste? Nu este nevoie de jailbreak.

Hack-ul este mai degrabă bazat pe o problemă a interfeţei din iOS 9, care dezactivează toate animaţiile când sunt îndeplinite anumite opţiuni. Cei care apelează la această soluţie nu sunt în pericol să piardă garanţia, întrucât la repornirea telefonului, animaţiile sunt pornite din nou, iar procesul trebuie repetat.

Procesul de dezactivare al animaţiilor este foarte simplu:

  1. Din aplicaţia Settings, navigaţi către meniul General, apoi Accesibility, apoi Assistive Touch. Opţiunea Assistive Touch trebuie să fie pornită.
  2. Ieşiţi din Settings şi trageţi iconiţa Assistive Touch în colţul din dreapta jos al ecranului.
  3. Deschideţi funcţionalitatea Spotlight glisând pe ecran de sus în jos (din centrul ecranului). Atunci când butonul Assistive Touch se poziţionează automat deasupra tastaturii, apăsaţi din nou pe centrul ecranului pentru a închide Spotlight. Ideea principală este ca acest proces să fie realizat foarte repede. Încercaţi până când reuşiţi
  4. În cazul în care aplicaţiile se pornesc foarte repede, aţi reuşit. Navigaţi înapoi către meniul Assistive Touch de la Pasul 1 şi bucuraţi-vă de performanţa îmbunătăţită.

În cazul în care nu reuşiţi, încercaţi să urmaţi instrucţiunile din clipul video de mai jos, realizat de 9to5mac, cei care au descoperit acest „hack”. Trebuie menţionat însă că Apple ar putea să dezactiveze această funcţionalitate în următorul update, aşa că nu este garantat că veţi avea un telefon ultra rapid pentru o perioadă prea lungă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult