Dell Streak s-a lansat şi în România

Dell Streak, tableta de 5 inch cu funcţionalitate de smartphone s-a lansat azi oficial în România. Gadgetul este deja disponibil la Emag. Preţul de lansare, 2699 RON, poate fi considerat piperat, dar el nu este cu mult mai mare decât cel al altor smartphone-uri de top. Dar este oare Streak un smartphone?

Conform declaraţiilor oficiale, Streak este o tabletă cu ecran de 5 inch şi funcţionalitate de smartphone. Este greu să crezi că un telefon poate cântări 220 de grame în 2010, dar Dell susţine că se poate, deşi recunoaşte că este indicată folosirea unui headset wireless Bluetooth sau a perechii de căşti din pachetul standard pentru a efectua apeluri de voce.

Personal, cred că Dell Streak se poate dovedi un produs excelent pentru amatorii de social media, datorită integrării servicilor Facebook şi Twitter, pentru care există aplicaţii de schimbare a statusului, upload-ului de poze şi chiar widget-uri care îţi aduc pe unul din cele 4 ecrane virtuale ale lui Streak update-urile de la cunoscuţii pe care în urmăreşti în reţelele mai sus menţionate. Dacă multitudinea de aplicaţii nu te satisfac atunci ai oricând opţiunea de a instala altele din cele câteva zeci de mii găzduite de Google Marketplace.

Dacă este să fim sinceri, unul din marile atuuri ale lui Dell Streak este faptul că foloseşte Android ca sistem de operare, recunoscut pentru integrarea cu serviciile Google, pe care să fim sinceri, cu toţii le folosim, şi pentru aplicaţiile pe care le poţi instala în câteva secunde. Ce aduce Streak în plus este ecranul de 5 inch, cu aceeaşi rezoluţie ca şi al lui HTC Desire (care de altfel are şi cam aceleaşi caracteristici hardware) şi o construcţie foarte solidă. Ecranul foloseşte de exemplu acelaşi filtru Gorilla Glass, pe care şi iPhone 4 cu mândrie îl poartă, ecran ce asigură o oarecare toleranţă la zgârieturi.

Pe lângă aportul menţionat mai sus, Dell s-a jucat puţin şi cu interfaţa Google Android OS, pe care a personalizat-o la un nivel destul de rudimentar comparat cu HTC Sense, un exemplu in domeniu. Versiunea lansată în România foloseşte Android versiunea 1.6, dar ne-a fost promis un update la 2.2 Froyo, care ar trebui să apară cândva anul acesta, lucru care va aduce câteva îmbunătăţiri la capitolul peformanţă, la care oricum Dell Streak stă foarte bine.

Peste câteva zile sperăm să primim la test Dell Streak, după care va urma un test amănunţit al acestuia. Până atunci vă lăsăm cu specificaţiile tehnice ale acestuia:

  • Procesor Snapdragon la 1 GHz
  • ecran de 5 inch, multi touch capacitiv, 800 x 480 pixeli rezoluţie
  • cameră digială de 5 megapixeli, cu dual LED flash
  • 512 MB RAM + 512 ROM şi card de 16 GB inclus in pachet (maxim 32 GB se mai pot adăuga prin carduri MicroSD)
  • baterie de 1530 mAh
  • sistem de operare Android 1.6

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat