Doi ani mai târziu, „Bendgate” încă face victime printre utilizatorii de iPhone 6

28.09.2016
Doi ani mai târziu, „Bendgate” încă face victime printre utilizatorii de iPhone 6
Mulţi utilizatori se plâng că smartphone-urile lor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au probleme cu ecranul tactil, iar de vină este, cel mai probabil, tot fenomenul „Bendgate”, apărut acum doi ani. Potrivit unor surse ale Motherboard, Apple le-a cerut angajaţilor din magazinele sale să înlocuiască ecranele cu probleme fără a cere explicaţii, dacă telefoanele sunt în garanţie. Compania ştie, potrivit publicaţiei, că există aşa numita problemă „Touch Disease”, dar nu recunoaşte în mod public acest lucru. 

Touch Disease se manifestă prin apariţia unei dungi albe la partea superioară a ecranului şi nepreluarea comenzilor aplicate pe suprafaţa tactilă. 

 
Se pare că problemele cu display-ul apar după ce telefoanele iPhone 6 se îndoaie, iar curbura, oricât de uşoară, pune presiune în timp pe componentele ecranului, care nu mai funcţionează la parametri normali. 
 
În cazul iPhone 6s şi iPhone 7, Apple a folosit un tip de aluminiu mai solid, iar problema îndoirii a fost eliminată. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult