DOOGEE anunţă Mix 4, un telefon cu display fără margini şi fără „breton”

06.04.2018
DOOGEE anunţă Mix 4, un telefon cu display fără margini şi fără „breton”

DOOGEE este un producător chinez de smartphone-uri care se ocupă de obicei cu clonarea design-ului altor brand-uri, integrând sub carcasa strălucitoare componente mai puţin puternice. Desigur, preţul acestor dispozitive este unul foarte mic şi nimeni nu s-ar aştepta ca o companie de acest gen să inoveze într-un fel sau altul. Se pare însă că spre sfârşitul anului ne-am putea aştepta la un telefon cu ecran care acoperă întreaga suprafaţă frontală de la DOOGEE, dacă inginerii săi reuşesc într-adevăr să realizeze un produs finit după macheta modelului Mix 4, care a fost prezentată online.

Noul Mix 4 a fost dezvăluit chiar înaintea modelului Mix 3, întrucât cel mai probabil acesta este mult mai impresionant atunci când este privit de la distanţă. O machetă a fost trimisă către YouTuberul Mrwhosetheboss, care a întors-o pe toate părţile pentru a extrage cât mai multe informaţii din aceasta înainte ca detaliile oficiale să fie disponibile. Pentru a realiza un telefon cu raport ecran-carcasă de 97% au fost însă necesare câteva compromisuri, cât şi adoptarea unui design mai vechi, pe care nu l-am mai văzut pe piaţă de ani buni.

Practic, DOGEE a transformat telefonul într-un „sandviş” cu două părţi care glisează. Atunci când ecranul este glisat în jos, toate componentele lipsesc la prima vedere şi care se găsesc de obicei într-un „breton” pe dispozitivele din zilele noastre sunt descoperite. Aici se regăseşte difuzorul pentru apeluri, camera frontală şi senzorii frontali. Desigur acesta este un compromis pentru a realiza un telefon cu ecran complet, însă nu este singurul.

De exemplu, senzorul de proximitate şi cel pentru lumină ambientală sunt acoperiţi în permanenţă atunci când slider-ul este închis. Totodată, design-ul sandviş adaugă grosime, telefonul măsurând 11 mm în profil. Nu în ultimul rând, un design de acest gen adaugă puncte vulnerabile, mecanismul putând fi stricat înainte ca alte componente să cedeze.

La nivel hardware nu sunt multe de anunţat, întrucât acestea nu sunt încă finalizate. Tot ce a dezvăluit DOOGEE până în prezent au fost display-ul, care va fi bazat pe tehnologie AMOLED, faptul că va exista un senzor de amprenă în display, un sistem dual-camera pe spate şi că chipset-ul va fi produs de Qualcomm, renunţând pentru acest model la soluţiile MediaTek folosite până în prezent.

DOOGEE Mix 4 ar putea fi una dintre clonele rare care îşi întrece sursa de inspiraţie. Întreaga serie Mix  a companiei a fost inspirată de Mi Mix de la Xiaomi, care deşi a ajuns la al treilea model, încă nu a scăpat de „bărbia” din partea de jos. Cu modele precum Mix 4 şi Vivo Apex, telefoanele fără breton par să aibă un viitor interesant, însă momentan doar companiile foarte mari sau foarte mici din China par să investească în această direcţie, restul jucătorilor importanţi de pe piaţă adoptând fără jenă decupajul. Întrucât modelul Mix 3 de la DOOGEE nu s-a lansat încă, iar în general există  o distanţă de 6 luni între modele, probabil că Mix 4 va ajunge în magazine abia spre sfârşitul anului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult