Doogee V împrumută design-ul de la iPhone X şi Galaxy S9 şi integrează senzor de amprentă în display

14.02.2018
Doogee V împrumută design-ul de la iPhone X şi Galaxy S9 şi integrează senzor de amprentă în display

După lansarea lui iPhone X ne aşteptam cu siguranţă să vedem clone cu ecran decupat în partea de sus în special de la producători chinezi mai mici, însă impactul noului design se pare că a produs efecte chiar şi în cadrul companiilor mai mari precum Huawei şi ASUS. Desigur, companiile mai mici nu dezamăgesc, Dogee anunţând un nou smartphone cu „breton”, cu un design inspirat şi de cel al încă neanunţatului Samsung Galaxy S9. Rezultatul este Dogeee V, o struţo-cămilă care seamănă cu un iPhone din faţă şi cu un Samsung din spate, echipat cu ceva ce originalele nu oferă: senzor de amprentă în display.

Doogee V a mai fost în atenţia presei după un leak pe contul de Twitter al lui Evan Blass, care spunea că telefonul va beneficia de un ecran cu 6,2” şi senzor de amprentă în display. Dispozitivul urmează să fie dezvăluit complet pe 27 februarie, compania confirmând momentan doar faptul că acesta există. Detaliile despre hardware-ul intern şi preţul la care acesta va fi disponibil vor veni cel mai probabil atunci.

Imaginile sugerează că „bretonul” din display este pus intenţionat, însă fără să adauge valoare utilizatorului. Aici nu poate fi observată o a doua cameră foto, sau un sistem de autentificare prin recunoaştere facială, motiv pentru care probabil a fost integrat senzorul de amprentă în partea de jos a display-ului. Nu este clar ce model de senzor de amprentă este folosit, însă având în vedere că Synaptics este singura companie care oferă o astfel de soluţie, sunt slabe şanse să fie vorba despre un alt model.

Ne putem aştepta ca pe parcursul anului 2018 să vedem mai multe telefoane cu „breton”, fie că acesta este justificat prin includerea unor componente care să adauge valoare experienţei de utilizare, fie că producătorii încearcă să ţină pasul cu trendul pornit de Apple la începutul lunii noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult