iPhone se vinde mai bine ca Windows Mobile

05.12.2008
iPhone se vinde mai bine ca Windows Mobile

Microsoft face aceeaşi greşeală cu Windows Mobile pe care a făcut-o cu Internet Explorer acum câţiva ani. Adică s-a văzut cu sacii în căruţă şi, ca orice gigant care se mişcă ca o broască ţestoasă, nu i-a mai păsat. Cu Internet Explorer s-a trezit că Firefox îi suflă în ceafă, iar acum priveşte neputincios cum iPhone-ul se vinde mai bine decât telefoanele cu Windows Mobile.

Vestea vine din parte celebrului institut de cercetare Gartner, aşa că nu prea avem motive să ne îndoim de veridicitatea ei. Una dintre concluziile celui mai recent studiu privind piaţa telefoanelor inteligente este că, în ultimul trimestru, pentru prima oară, iPhone a depăşit ca număr de vânzări Windows Mobile. Asta deşi sunt o mulţime de producători care comercializează telefoane cu sistemul de operare al celor de la Microsoft, iar Apple este pe cont propriu.

Acelaşi studiu arată că Nokia este în continuare lider detaşat, cu 42.4% din piaţă şi că cea mai mare creştere o înregistrează BlackBerry cu 81.7%. Studiul a fost realizat la nivel mondial.

iPhone se vinde mai bine ca Windows Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News