Acer reîmprospătează seria Liquid cu modele low-end şi mid range

02.03.2015
Acer reîmprospătează seria Liquid cu modele low-end şi mid range

Acer îşi continuă drumul pe segmentul low-mid-range la Mobile World Congress cu smartphone-uri Android deloc ieşite din comun. Compania pare să se concentreze pe lansarea de smartphone-uri atât pentru cei care nu au o vastă experienţă în utilizarea dispozitivelor mobile inteligente, cât şi pentru cei care fac tranziţia la smartphone-uri de medie. Astfel, seria Liquid de la Acer a primit trei modele noi, fiecare orientat către o categorie diferită de utilizatori.

Aşadar, avem Acer Liquid Z220, un smartphone care ar putea fi încadrat în gama low-end. Acesta integrează un display WVGA (800 x 480 pixeli) de 4”, cu densitate de 233 ppi, care oferă o cameră foto de 5 megapixeli pe spate şi una frontală cu senzor de 2 megapixeli. Acesta integrează un procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1,2 GHz şi 1 GB memorie RAM.

Liquid Z520 este însă pe o treaptă superioară, în ciuda faptului că foloseşte un hardware similar. Acelasi procesor Snapdragon 400 şi aceeaşi cantitate de memorie RAM se regăseşte şi în carcasa acestuia. 520 include însă un display LCD de 5” cu rezoluţie WVGA şi dispune de un senzor foto de 8 megapixeli, plus difuzoare cu certificare DTS Studio Sound.

Desigur, starul acestei game este noul Liquid Jade Z, un mid-range în toată regula. Acesta este construit în jurul unui display IPS de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Cantitatea de memorie RAM nu este impresionantă (1 GB), iar procesorul MediaTek nespecificat pe 64 de biţi nu sugerează performanţă uluitoare. Cu toate acestea, Acer a optat pentru protecţie sticlă Gorilla Glass 3 curbată pentru display, care a fost integrată într-o componentă Zero Gap. Camera principală de 13 megapixeli dispune de un obiectiv cu diafragmă f/1.8, iar camera frontală captează imagini la 5 megapixeli.

Din fericire, nici unul dintre aceste smartphone-uri nu este inaccesibil pentru publicul larg. La 89 euro pentru Z220, 109 euro pentru Z520 şi 199 euro pentru Jade Z, Acer alege să se poziţioneze corect faţă de specificaţiile tehnice oferite. Software-ul preinstalat este bazat pe Android 4.4, iar modelele de bază vin cu opţiuni diferite de interfaţă: Basic, Easy şi Standard Mode.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult