Alcatel anunţă seria OneTouch Idol 3: smartphone-uri de medie cu design simetric

02.03.2015
Alcatel anunţă seria OneTouch Idol 3: smartphone-uri de medie cu design simetric

Alcatel a anunţat la Mobile World Congress 2015 două noi modele de smartphone-uri din celebra serie OneTouch. Este vorba despre OneTouch Idol 3, care vine în două variante: cu ecran de 4,7” sau cu ecran de 5,5”. Compania nu doreşte să concureze cu alţi producători pe segmentul high-end, poziţionând cele două dispozitive undeva în zona mid-range. Specificaţiile celor două modele sunt diferite, însă preţurile sunt relativ apropiate şi foarte scăzute în comparaţie cu ceea ce oferă alte companii.

Probabil cea mai interesantă funcţie a smartphone-urilor Idol 3 este posibilitatea de a răspunde la telefon, indiferent de modul în care utilizatorul ţine telefonul. Acesta dispune de microfoane şi difuzoare atât deasupra, cât şi sub display. Cei de la Alcatel susţin că atunci când scoţi telefonul din buzunar sunt 50% şanse să îl ţii invers, iar Idol poate fi folosit fără probleme chiar şi aşa. Nu ştiam că aceasta este o problemă răspândită, însă Alcatel pare să aibă deja o soluţie în designul său simetric.

La capitolul specificaţii tehnice, modelul cu display de 5,5” iese învingător. Acesta are la bază procesorul octa-core Snapdragon 615 de la Qualcomm, care oferă suport pentru instrucţiuni pe 64 de biţi. Display-ul este un IPS cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi oferă o experienţă asemănătoare cu ce putem găsi pe unele flaghip-uri ale momentului. Alcatel a inclus şi 2 GB RAM, alături de 16 GB sau 32 GB spaţiu de stocare, alăturid e un slot microSD care acceptă carduri de până la 128 GB. În anumite regiuni, smartphone-ul va înlocui lăcaşul pentru carduri, cu încă un conector pentru cartele micro-SIM. Camerele sunt de 8, respectiv 13 megapixeli, există un amplificator audio NXP TFA9897, iar telefonul este compatibi cu reţele LTE. În pachet este inclusă şi o pereche de căşti JBL, iar preţul va fi echivalent cu 250 de dolari fără contract.

Modelul de 4,7” face câteva compromisuri la fiecare capitol. În primul rând, display-ul său cu panou IPS afişează în rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Fiind vorba despre mai puţini pixeli, compania a decis să folosească un procesor dintr-o gamă mai joasă: Snapdragon 410 de la Qualcomm. Camera frontală are un senzor de numai 5 megapixeli, iar bateria de 2910 mAh a fost înlocuită cu una de 2000 mAh. Preţul său va fi însă echivalent cu 200 de dolari.

Ambele modele vor ajunge în magazine în Europa în luna aprilie şi vor avea preinstalat sistemul de operare Android 5.0.2. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult