BlackBerry a anunţat Leap, un telefon mid-range cu ecran de 5″, şi promite încă trei modele noi

BlackBerry a anunţat Leap, un telefon mid-range cu ecran de 5

După două telefoane dedicate publicului său tradiţional pretenţios, adică tradiţionalul Classic şi extravagantul Passport, compania BlackBerry şi-a întors din nou privirile către segmentul intermediar al pieţei şi a anunţat modelul cu ecran de 5” numit Leap. Acesta nu este însă decât primul model BlackBerry din 2015, compania pregătind alte trei telefoane printre care se numără şi unul cu ecran curbat şi tastatură QWERTY culisantă.

Noul BlackBerry Leap are un design apropiat de cel al modelului Z3, care a fost anunţat acum un an, ceea ce ne face să credem că aveam de-a face tot cu un fruct al colaborării ODM cu Foxconn.  Dedicat publicului larg, telefonul nu oferă o tastatură hardware şi foloseşte un ecran IPS cu diagonală de 5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli.

Platforma hardware este una la care BlackBerry a apelat des dar care este cam veche, adică un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960) cu două nuclee Krait tactate la 1,5 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305. Acest cip este însoţit de 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă extensibilă cu ajutorul unui card MicroSDXC de 128 GB. Bateria nedetaşabilă are o capacitate de 2800 mAh şi promite o zi de autonomie într-un regim de lucru normal.

Telefonul oferă o cameră principală cu senzor de 8 MP şi o cameră frontală cu senzor de 2 MP, restul specificaţiilor menţionând un modem LTE, interfaţă Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, radio FM şi GPS. Telefonul are dimensiuni de 144 x 72,8 x 9,5 milimetri şi o greutate cam mare de 170 de grame. Platforma software este BlackBerry OS 10.3.1, care a fost lansată odată cu modelul de vârf Passport şi care a fost oferită ulterior şi celorlalte modele din gama BlackBerry OS 10.

Blackberry Leap este oferit la un preţ de 275 de dolari şi va fi disponibil la nivel global începând cu luna aprilie.

Noul telefon BlackBerry este primul model din cele patru care vor fi anunţate în cursul acestui an, cel de-al doilea dintre acestea fiind deja prezentat într-un stadiu de dezvoltare timpuriu. Acesta are un ecran tactil mare şi seamănă cu proaspăt sositul Leap, însă foloseşte un ecran cu margini curbate similar celui văzut la Samsung Galaxy S6 Edge şi o tastatură QWERTY care se deschide în poziţie verticală şi care ne aduce aminte de Dell Venue Pro.

BlackBerry a afirmat că va mai lansa încă două modele, însă dincolo de informaţia că unul dintre acestea va fi un model QWERTY clasic, nu s-a comunicat nimic în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News