HTC One V cu Android 4.0, un HTC Legend evoluat

29.02.2012
HTC One V cu Android 4.0, un HTC Legend evoluat

HTC One V se face remarcat prin carcasa cu design unibody, inspirat de apreciatul HTC Legend din recolta anului 2010.

HTC One V

One V este un smartphone cu Android 4.0, destul de suplu şi cu o configuraţie de nivel mediu, ce are în componenţă un procesor single-core la 1 GHz şi cameră foto de 5 MP.

Standul HTC la Mobile World Congress

Spre deosebire de alte modele mai vechi, adesea criticate pentru pozele de slabă calitate pe care le ofereau, HTC One V promite performanţe îmbunătăţite la acest capitol, după ce compania a adăugat în construcţia noilor telefoane un procesor de imagine dedicat, capabil să asigure o prelucrare mai eficientă a imaginilor înainte de salvarea acestora în format JPG comprimat pe card-ul de memorie al telefonului. Sistemul asigură reducerea nivelului de zgomot din imagini, mai multă precizie la redarea nuanţelor de culoare şi în ansamblu, poze de mai bună calitate.

HTC One V - vedere din faţă

Atenţia crescută acordată de HTC asupra performanţelor camerei foto acoperă şi partea de software. Noua versiune a aplicaţiei pentru camera foto porneşte în doar 0.7 secunde şi oferă un timp de reacţie la focalizarea imaginii de numai 0.2 secunde. Apăsarea prelungită a butonului pentru obturator de pe ecranul telefonului duce la activarea modului de fotografiere în rafală, care după utilizare ne pune la dispoziţie o selecţie de imagini candidat din care putem selecta poza cea mai reuşită pe care o dorim păstrată. Modurile de filmare şi fotografiere sunt acum incluse în aceiaşi interfaţă, cu butoanele responsabile de declanşarea procesului de captură poziţionate unul lângă celălalt.

HTC One V - vedere din spate

O altă noutate pentru telefoanele HTC este posibilitatea de a obţine poze în timp ce filmăm. Mai mult decât atât, de acum putem şi să salvăm instantanee din filmuleţele înregistrate cu ajutorul camerei foto.

Modificări au fost aduse şi interfeţei HTC Sense 4.0, în răspuns faţă de criticile primite din partea utilizatorilor. Multe din animaţiile şi decoraţiunile prezente în vechia interfaţă au fost eliminate, lăsând locul unui design cu mai multe elemente 2D, dar practic şi eficient.

HTC One V - vedere din faţă

HTC oferă la pachet cu noile modele smartphone serviciul Dropbox, cu 25 GB spaţiu de stocare online disponibil gratuit timp de doi ani, integrare cu tehnologiile Beats Audio în toate aplicaţiile, dar şi o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei HTC Sync, ce permite sincronizarea wireless cu programe pentru PC ca Windows Media Player şi clientul iTunes.

HTC One S vs HTC One X vs HTC One V

HTC One V este încadrat în categoria modelelor smartphone de buget şi ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor europene către jumătatea acestui an, după lansarea oficială programată la începutul lunii aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News