Sony Xperia P – Android în carcasă de aluminiu unibody

27.02.2012
Sony Xperia P - Android în carcasă de aluminiu unibody

Prezentat la MWC 2012, Sony Xperia P face parte din seria NXT a producătorului din Japonia, la fel ca modelul Xperia S anunţat anterior. După cum puteţi observa din denumire, smartphone-ul este unul din primele modele produse de Sony fără ajutorul celor de la Ericsson. Telefonul este remarcabil din mai multe motive. Primul ţine de construcţia carcasei, aceasta fiind din aluminiu şi dintr-o singură bucată. Al doilea este legat de ecran. Sony Xperia P vine cu un nou tip de afişaj LCD, denumit WhiteMagic. Pentru o vizibilitate sporită în lumina puternică de afară, acesta vine cu un subpixel alb în plus la fiecare pixel. De asemenea, rezoluţia 540×960 este specifică modelelor high end, deşi Xperia P face parte din gama mainstream.

Sony Xperia S face parte din noua serie NXT

Sony Xperia P se remarcă şi prin camera foto. Aceasta are un senzor de 8 MP şi filmează full HD cu focalizare automată. Ea poate fi activată foarte rapid, chiar şi atunci când telefonul este blocat. Pentru Sony Xperia P a fost lansat şi un dock special. Acesta transmite pe TV imaginea de pe ecranul telefonului, în format 1080p. Pot fi vizionate clipurile înregistrate şi imaginile din memoria terminalului, pentru navigare fiind disponibilă telecomanda televizorului sau un kit wireless format din tastatură şi mouse.

Sony Xperia P - carcasa din aluminiu unibody

Se pare că bateria de 1.305 mAh a lui Sony Xperia P nu poate fi schimbată de utilizator, carcasa fiind sigilată. Lipseşte slot-ul pentru card microSD, însă terminalul vine cu 16 GB memorie internă. Unii spun că sistemul de operare Android 2.3 este puţin depăşit, însă producătorul a promis că va fi disponibil update-ul la Android 4.0 după intrarea pe piaţă. Sony Xperia P va veni în Q2 2012, însă preţul nu a fost anunţat.

Sony Xperia P anunţat

Sony Xperia P la MWC 2012

Urmărește Go4IT.ro pe Google News