Top 10 programe pentru Windows Mobile

23.11.2007
Top 10 programe pentru Windows Mobile
Mijlocul topului

7 – Total Commander

Total CommanderDeşi este un program destul de vechi, Total Commander este cel mai bun manager de fişiere pentru Windows Mobile. Depăşeşte cu mult orice poate oferi File Explorer, aplicaţia implicita oferită de Microsoft pentru managementul fişierelor.

Nu are sens să enumerăm toate funcţiile suportate de Total Commander, dar merită amintit clientul FTP, editorul registry, suportul arhivare/dezarhivare zip şi bara de meniu configurabilă.

Total Commander este disponibil atât pentru Windows Mobile Pocket PC cât şi Smartphone.

6 – TCPMP Player

TCPMP PlayerPentru unii primează funcţiile business şi office la un smartphone sau PDA Phone. Pentru mine contează şi cele multimedia, de aceea este indispensabil un player decent, care să ştie cât mai multe formate video şi audio.

Cel mai bun astfel de player, TCPMP (The Core Pocket Media Player), a fost abandonat, dar mai poate fi încă descărcat gratuit. Succesorul său, pe bani, este Core Player. Printre funcţiile suportate de TCPMP se numără egalizatorul audio, modului de benchmark, posibilitatea schimbării orientării clipului rulat, formatul pixelului, zoom, viteza de redare samd şi suportul pentru playlist-uri. TCPMP este disponibil atât pentru Windows Mobile Pocket PC cât şi Smartphone.

Prin plugin-uri se poate adăuga suport DivX şi AC3.

5 – Spb Backup

Spb BackupCu cât telefoanele devin mai inteligente cu atât ajungem în situaţia de a căra în buzunar multe date pe care nu ne permitem să le pierdem. Pentru backup-ul acestora există utilitare precum Spb Backup, ce permite efectuarea de backup-uri regulate şi selectarea datelor de vor fi salvate (contacte, emailuri, poze etc).

Spb pune la dispoziţie chiar şi un utilitar pentru PC ce poate extrage informaţii din arhivele create de Spb Backup.

4 – Agile Messenger

Era păcat ca una din cele mai des întâlnite activităţi pe PC, chat-ul, să nu fie reprezentat pe telefoanele inteligente. Agile Messenger este cel mai cunoscut program de mesagerie instantă, fiind capabil să se conecteze la reţelele MSN, AIM, Yahoo, ICQ şi Google Talk.

Agile Messenger

Pe lângă transmiterea mesajelot text, Agile Messenger oferă funcţii de sharing al fotografiilor şi clipurilor video, precum şi suport pentru conversaţii Push to Talk. Agile Messenger este disponibil pentru Windows Mobile, Symbian S60, Sony Ericson UIQ şi J2ME.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News