Durata medie de viaţă a unui iPhone, calculată pe baza datelor furnizate chiar de Apple

02.03.2018
Durata medie de viaţă a unui iPhone, calculată pe baza datelor furnizate chiar de Apple

Pusă sub semnul întrebării după aflarea practicilor prin care Apple limitează în mod artificial performanţa dispozitivelor iPhone echipate cu acumulatori „îmbătrâniti”, longevitatea telefoanelor iPhone a fost măsurată folosind date concrete, derivate pe baza statisticilor puse la dispoziţia investitorilor chiar de Apple.

Pornind la cifra de 1.3 miliarde dispozitive active lunar, raportată la numărul total de dispozitive vândute de-a lungul timpului, poate fi calculat numărul de dispozitive scoase din uz. Practic, din graficul generat reiese că 2 din fiecare 3 telefoane iPhone vândute vreodată încă sunt folosite, fie de primul sau alt proprietar.

Din punct de vedere aritmetic, durata medie de viaţă a unui dispozitiv este stabilită scăzând din numărul total al dispozitivelor vândute până la ultimul interval măsurat (2.05 miliarde în Q4-2017) pe cel al dispozitivelor active lunar (1.3 miliarde). Rezultă un număr de 750 milioane dispozitive scoase din uz. Potrivind această cifră cu ultimul trimestru în care Apple a avut vânzări cumulate de telefoane iPhone la acest nivel (750 milioane unităţi), poate obţinută o estimare a duratei de viaţă de 4 ani şi 3 luni. Desigur, aceasta este doar o durată medie, în care telefonul iPhone ar putea schimba mai mulţi proprietari, suferi diverse reparaţii sau alte intervenţii care îi extind durata totală de viaţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult