Ecran mai subţire pentru următorul iPhone

Ecran mai subţire pentru următorul iPhone

Eforturile depuse de Apple pentru miniaturizarea componentelor dau noi rezultate, reducând cu aproximativ 0.5 mm din grosimea carcasei rezervată pentru următoarea generaţie iPhone, apelând la un ecran mai subţire, care integrează interfaţa touch.

Deşi la o primă impresie subţierea cu doar 0.5 mm a grosimii telefonului nu pare o realizare prea mare, lipirea senzorului pentru interfaţa touch de ecran lasă loc pentru apropierea suplimentară a ecranului de scutul din sticlă minerală al telefonului, îmbunătăţind calitatea imaginii. Un alt beneficiu este şi reducerea cu câteva grame a greutăţii finale, crescută după adăugarea ecranului cu diagonală mărită.

Ecran mai subţire pentru următorul iPhone

Potrivit Wall Street Journal, noile ecrane cu tehnologie in-cell sunt asigurate de furnizori ca Japan Display, Sharp şi LG Display. Din listă lipsesc doi dintre furnizorii tradiţionali de ecrane, contractaţi de Apple pentru gama de telefoane iPhone 4S: Wintek Corp. şi TPK Holding Co., ambele companii fiind specializate doar în ecrane touch convenţionale, fără tehnologie in-cell.

Noua generaţie de telefoane iPhone, cu ecrane ce integrează tehnologia in-cell, este aşteptată pentru lansare în această toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult