Edward Snowden crede că un atac informatic global asupra iPhone va avea loc în acest an

14.04.2016
Edward Snowden crede că un atac informatic global asupra iPhone va avea loc în acest an
Fostul consultant NSA Edward Snowden crede că refuzul FBI de a-i oferi companiei Apple informaţii despre modul în care a deblocat iPhone-ul atacatorului de la San Bernardino va rezulta într-un atac global asupra utilizatorilor de iPhone în acest an. Asta deoarece compania nu poate remedia vulnerabilitatea care a permis agenţiei să acceseze, se pare cu ajutorul unor hackeri, datele din telefon. 
 
Citeşte şi: Iată de unde provin componentele din iPhone 6s [INFOGRAFIC]
 
Snowden a scris pe contul său de Twitter că un număr mare de smartphone-uri Apple vor fi compromise până în luna august a acestui an. 
 
 
El se referă la modelul iPhone 5C care i-a aparţinut lui Syed Rizwan Farook. Bărbatul, împreună cu soţia sa, Tashfeen Malik, au atacat anul trecut cu arme de foc San Bernardino County Department of Public Health, 14 persoane fiind ucise, iar 22 rănite grav. Cei doi atacatori au fost ucişi de poliţişti într-un schimb de focuri.
 
Apple a refuzat să deblocheze iPhone-ul, în ciuda unui ordin al justiţiei. Tim Cook, directorul executiv al companiei, spune că decizia instanţei ar obliga Apple să creeze o portiţă de acces în iPhone, care este „prea periculoasă”. Această portiţă a fost creată ulterior de FBI. 
 
 
Compania a susţinut ulterior că metoda folosită de Biroul Federal de Investigaţii pentru a debloca telefonul funcţionează doar în cazul acelui model. Directorul FBI James Comey a recunoscut şi el că metoda folosită nu funcţionează decât pe dispozitive mai vechi. Totuşi, zeci de milioane de astfel de terminale iPhone se află în uz în întreaga lume.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult