Essential Phone ratează fereastra de lansare iniţială

10.07.2017
Essential Phone ratează fereastra de lansare iniţială

Andy Rubin, mintea creativă din spatele sistemului de operare Android, a anunţat în urmă cu mai bine de o lună noul său smartphone numit Essential, produs de noua sa companie cu acelaşi nume. Acesta promitea însă că telefonul va fi disponibil pe piaţă în 30 de zile, pornind imediat şi pre-comenzile pentru dispozitiv. Se pare însă că au intervenit câteva dificultăţi în livrarea unităţilor, iar Essential nu oferă momentan niciun comunicat oficial în legătură cu această situaţie.

Esstential Phone (PH-1) este un smartphone care a apărut în atenţia publicului deodată, fără prea multă festivitate în jurul său. Acesta vine cu un design interesant şi un display aproape nemaivăzut, singurele sale margini fiind în partea de jos. În partea de sus, în centru, ecranul este decupat pentru a găzdui camera foto frontală şi senzorii de proximitate şi lumină ambientală. Datorită acestui design, Essentia ar putea fi telefonul cu cel mai mare raport ecran/carcasă de pe piaţă în momentul lansării.

Se pare însă că Essential se loveşte de probleme în livrarea telefonului, probabil o parte dintre acestea fiind datorate faptului că producătorul de accesorii Spigen încearcă să împiedice lansarea. Conform Spigen, Essential este deja un brand atribuit unei game de accesorii uşor de recunoscut pe piaţă. Existenţa unui smartphone numit Essential ar putea cauza confuzie în rândul clienţilor.

Compania Essential a promit un smartphone high-end, cu un ecran inedit şi Android curat pre-instalat, iar momentan nu avem nimic la îndemână pentru a confirma că Essential Phone există cu adevărat. Din păcate, este posibil ca modelul PH-1 să nu ajungă niciodată pe piaţa europeană, întrucât lansarea este programată momentan doar în Statele Unite ale Americii, pentru un singur operator telecom: Sprint.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult