Exetech XS-3, un smartphone de mărimea unui ceas de mână

Exetech XS-3, un smartphone de mărimea unui ceas de mână

În timp ce marii producători lansează modele smartwath gândite să promoveze vânzările de smartphone funcţionând ca şi accesorii pentru acestea, alte companii prea mici pentru a avea propriul ecosistem de produse şi accesorii sunt libere să aleagă abordări diferite.

Alături de modelul Neptune Pine prezentat la CES 2014, Exetech XS-3 promite să rescrie definiţia pentru smartwatch. În să ia rolul unor accesorii complet dependente de telefonul din buzunar, dispozitivele smartwatch pot deveni versiuni în miniatură ale acestora, echipate cu modul radio GSM, cameră foto, GPS şi alte dotări pe care ne aşteptăm să le întâlnim la un smartphone veritabil.

Din păcate îngrămădirea acestor componente într-o cutiuţă de purtat la închietura mâinii nu este deloc simplă, fiind nevoie de investiţii considerabile în proiectarea de hardware personalizat, adecvat scopului propus. O cale alternativă poate fi utilizarea de componente deja existente, înghesuite cât mai eficient de o echipă de ingineri pricepuţi.  Exetech XS-3 pare să fie tocmai rezultatul unui astfel de experiment, reuşit şi nu prea.

Exetech XS-3, un smartphone de mărimea unui ceas de mână

Legat la mână cu o curea solidă din cauciuc, dispozitivul măsoară aproape 2 centimetri grosime şi se prezintă cu o listă lungă de specificaţii: ecran touch de 1.54 inch cu rezoluţie 240×320 pixeli, CPU dual-core la 1GHz, cameră foto de 2MP cu funcţie de filmare, receptor GPS, conectivitate Bluetooth, 3G şi WiFi, accelerometru, microfon şi cască audio integrată, 2GB memorie internă, slot microSD şi micro SIM. În carcasa cu greutate 66 grame a mai încăput şi un acumulator de 420mAh, fixat direct de spatele acesteia fără ajutorul unui capac de protecţie, la care s-a renunţat pentru a reduce puţin din grosimea finală.

Exetech XS-3 -  cu sistem Android 4.0.4 şi acces la magazinul Google Play

Echipat cu sistemul Android 4.0.4 în versiune complet funcţională, Exetech XS-3 poate fi folosit pentru a rula aplicaţii de Android, naviga pe internet, citi şi trimite mesaje email/SMS, orientare cu ajutorul funcţiei GPS, poze şi clipuri video, respectiv asculta muzică folosind un set de căşti bluetooth. Apelurile telefonice pot fi desfăşurate în mod speaker folosind microfonul şi difuzorul oferit de smartwatch, sau apelând la o cască bluetooth.

Produs de o companie italiană, Exetech XS-3 va putea fi achiziţionat în versiuni pe alb şi negru la preţul de 350 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult