Fără „breton”! Vivo a lansat smartphone-urile NEX S şi NEX A, care au display pe (aproape) toată partea frontală

12.06.2018
Fără „breton”! Vivo a lansat smartphone-urile NEX S şi NEX A, care au display pe (aproape) toată partea frontală
Se pare că „bretonul” este un artificiu de design care va dispărea în curând de pe piaţa de smartphone-uri. Compania chineză Vivo a lansat primele smartphone-uri din lume la care aproape toată suprafaţa frontală este acoperită de display. 
 
Telefoanele, numite NEX S şi NEX A, au fost prezentate oficial în China. Cele două modele sunt similare, dar diferă chipset-urile şi locul în care este poziţionat cititorul pentru amprentă. Modelul mai avansat, Vivo NEX S, are chipset Snapdragon 845 şi senzor de amprentă sub display. NEX A include chipset Snapdragon 710 şi cititor de amprentă poziţionat pe partea din spate. 
 
 
Smartphone-urile NEX au display Super AMOLED cu diagonala de 6,59 inci (rezoluţie de 2.316 x 1.080 pixeli, format al imaginii 19.3:9, raport screen-to-body de 91,24%) şi cameră pentru selfie-uri de 8 MP (f/2.0), care este retractabilă. Lăcaşul ei este poziţionat pe marginea de sus a telefonului.
 
Deoarece nu au difuzoare tradiţionale, telefoanele produc sunet prin vibraţia ecranului. Tehnologia se numeşte Screen SoundCasting Technology, iar Vivo susţine că oferă sunet superior, cu bas puternic. 

Carcasa celor două telefoane este realizată din sticlă (pe spate) şi metal (marginile). 

NEX S dispune de o memorie RAM de 8 GB şi de capacitate de stocare internă de 128 sau 256 GB. NEX A are 6 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 128 GB. Terminalele nu includ sloturi pentru carduri micro-SD. 
 
 
Ambele modele folosesc o cameră duală în configuraţie 12MP f/1.8 (senzor Sony IMX363) + 5MP f/2.4, rulează interfaţa Funtouch OS 4.0 (bazată pe Android 8.1) şi dispun de acumulator de 4.000 mAh. Mai mult, NEX S şi A includ jack audio universal de 3,5 mm. 
 
Versiunea NEX S de 128 GB costă echivalentul a 702 dolari, iar cea de 256 GB are un preţ de 780 de dolari. NEX A costă 608 dolari. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult