Fără Facebook Messenger pe Windows Phone? Iată cum poţi trece pe Android fără ca schimbarea să ţi se pară prea dificilă

28.11.2017
Fără Facebook Messenger pe Windows Phone? Iată cum poţi trece pe Android fără ca schimbarea să ţi se pară prea dificilă

Microsoft a recunoscut recent oficial că sistemul său de operare mobil este mort. Astfel, problema lipsei aplicaţiilor se va agrava în perioada următoare, deoarece tot mai mulţi dezvoltatori vor abandona proiectele dezvoltate pentru Windows Phone/Windows Mobile.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă utilizatorii este lipsa aplicaţiei Facebook Messenger pe Windows Phone 8.1 sau versiuni mai vechi ale platformei. De altfel, una dintre cele mai frecvente căutări pe site-ul nostru este „Facebook Messenger pentru Windows Phone”. De aceea, voi încerca să îi ajut cu câteva sfaturi pe cei care au această problemă. Chiar eu sunt un fost utilizator de Windows Phone (l-am folosit aproape patru ani) care a fost nevoit să treacă pe Android. 

Windows Phone este (sau, mai bine zis, a fost) un sistem de operare rapid şi fluid, care funcţionează foarte bine chiar şi pe telefoane cu hardware slab. Mai mult, are o interfaţă simplă şi intuitivă, apreciată mai ales de utilizatorii mai în vârstă sau cei care nu doresc să îşi personalizeze în detaliu telefoanele.

Din păcate, cel mai probabil până la urmă toţi posesorii de telefoane cu Windows vor fi nevoiţi să migreze spre alte platforme, iar cea mai bună alegere, în acest moment, este Android. Acest sistem de operare poate fi personalizat masiv şi poate fi făcut să arate ca Windows Phone.

Mai mult, pe Android sunt câteva aplicaţii care pot face trecerea mai uşoară spre un alt ecosisistem şi care îi ajută pe utilizatori să păstreze o parte din elementele apreciate la Windows Phone. Chiar şi oameni importanţi asociaţi cu imaginea Microsoft, precum co-fondatorul Bill Gates şi vicepreşedintele Joe Belfiore, au optat tot pentru sistemul de operare dezvoltat de Google atunci când au renunţat la Windows Phone.

Vestea bună este că poţi trece pe Android fără a pierde aplicaţiile Microsoft pe care ai ajuns să le apreciezi pe Windows Phone. Este vorba despre OneDrive, OneNote, Outlook, Lens, Hyperlapse etc. Sunt toate disponibile, iar în majoritatea cazurilor acestea sunt mai bine realizate şi mai bogate în funcţii în versiunile pentru Android.

Nu în ultimul rând, trecând pe Android nu vei mai simţi lipsa aplicaţiei Facebook Messenger. Pe platforma Google ai la dispoziţie chiar şi o versiune Lite a aplicaţiei, care oferă un consum redus de date mobile şi te scapă de multe dintre funcţiile enervante (Stories, poate?) din aplicaţia normală.

Un launcher de Android care arată ca Windows Phone

Pentru ca trecerea să nu ţi se pară prea abruptă, poţi instala imediat pe noul tău smartphone cu Android aplicaţia Microsoft Launcher. Această interfaţă are meniuri similare cu cele din Windows Phone.

O altă opţiune este SquareHome 2, care oferă o interfaţă similară cu cea din Windows 10 Mobile, bazată pe „dale”.

Pe măsură ce te obişnuieşti cu Android, poţi încerca şi alte aplicaţii populare de acest fel, printre care Google Now Launcher sau excelentul Nova Launcher.

Aplicaţiile Outlook şi OneDrive sunt mai „potente” în versiunile pentru Android

Una dintre cele mai importante aplicaţii pe un smartphone este cea pentru e-mail. Versiunea Microsoft Outlook pentru Android este mai bogată în funcţii decât cea existentă pe Windows Phone. Dispune de suport pentru multe tipuri de conturi (POP, IMAP, Exchange), are un design excelent şi are o funcţie de calendar puternică. Mai mult, include suport pentru gesturi şi conturi multiple.

OneDrive este de asemenea o aplicaţie Microsoft care este mai bine realizată în versiunea pentru Android. Prin intermediul acesteia vei avea acces imediat pe Android la fişierele stocate şi sincronizate în cloud prin intermediul vechiului tău smartphone cu Windows.

În ceea ce priveşte contactele, acestea pot fi sincronizate imediat în Android introducând în aplicaţia Contacts datele de autentificare de la contul tău Microsoft.

Te-ar putea interesa un smartphone Samsung

Pentru a nu sta să instalezi de la zero multe dintre aplicaţiile Microsoft cu care eşti obişnuit, ai putea opta pentru un smartphone Samsung. Modelele companiei vin cu multe aplicaţii Microsoft preinstalate şi integrate în sistemul de operare. Este vorba despre OneDrive, OneNote, Office (Word, Excel, PowerPoint) sau Skype. Bill Gates, de exemplu, a optat pentru un smartphone Samsung cu Android. Relaţia dintre cele două companii este atât de strânsă încât Microsoft chiar vinde unele modele de smartphone-uri Samsung în propriul magazin online.

Multe dintre telefoanele cu sistem de operare Windows Phone au fost apreciate pentru camerele performante. Samsung oferă camere bune pe toate modelele recente din portofoliu, chiar şi pe cele mai accesibile ca preţ, precum cele din seria Galaxy J. Acesta este un avantaj pe care alţi producători nu îl au. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult