Foxconn ar putea anunţa primele dispozitive Nokia cu Android în 2016

22.07.2016
Foxconn ar putea anunţa primele dispozitive Nokia cu Android în 2016

Foxconn a preluat brandul Nokia de la Microsoft de puţin timp, însă nu pare să aştepte prea mult până când va lansa primele terminale cu Android sub acest nume. Au circulat în ultimele săptămâni câteva zvonuri despre un prim terminal Nokia numit P1, care ar putea fi o versiune rebranduită de Sharp Aquos P1, însă noile informaţii care circulă pe internet sugerează că vom vedea două modele Nokia înainte de finalul lui 2016.

Conform unor surse anonime ale site-ului NokiaPowerUser, Foxconn este deja aproape de finisarea unor terminale prototip, care ar putea fi dezvăluite în cel de-al patrulea trimestru al lui 2016. Se pare că lansarea ar putea întârzia până la începutul anului 2017, întrucât Foxconn doreşte să lanseze aceste smartphone-uri cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat pre-instalat. Întrucât Google lansează noile sale sisteme de operare în octombrie şi primele dispozitive Nexus cu suport pentru acestea în noiembrie, abia în lunile ianuarie sau februarie apar primele dispozitive de la parteneri cu software la zi.

Deşi nu avem prea multe detalii despre noile presupuse smartphone-uri Nokia, acestea ar trebui să fie din gama premium (construcţie metalică, certificare IP68, senzor de amprentăetc.), deci probabil că vor integra chipset-uri de top. Deşi nu este clar în acest moment care ar putea fi diferenţele de performanţă între ele, informaţiile disponibile vorbesc despre diferenţe de dimensiuni, primul fiind echipat cu display de 5,2”, iar cel de-al doilea cu display de 5,5”, ambele cu panouri OLED cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Informaţiile nu sunt nici pe departe oficiale şi va dura puţin mai mult timp până când vom începe să aflăm mai multe informaţii despre ele. Primele leak-uri despre hardware-ul pe care dispozitivele neanunţate îl vor integra sunt în general bazate pe listări de pe site-urile aplicaţiilor de tip benchmark, deci momentan trebuie să aşteptăm până când cineva testează performanţa folosind AnTuTu sau Geekbench. Până atunci, putem să punem aceste informaţii la categoria „zvon neconfirmat”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult