Funcţia Edge Sense de pe HTC U11 permite acum setarea de scurtături personalizate

08.09.2017
Funcţia Edge Sense de pe HTC U11 permite acum setarea de scurtături personalizate

HTC U11 este un telefon unic în industrie, întrucât beneficiază de senzori de presiune pe laterale, care pot fi folosiţi pentru pornirea anumitor aplicaţii sau realizarea unor acţiuni predefinite în software-ul pre-instalat. Producătorul taiwanez pare însă să aibă planuri mai mari pentru această capabilitate, oferind o actualizare software pentru această funcţie, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi crea propriile scurtături.

Momentan, doar o parte dintre utilizatori au acces la noua versiune beta a aplicaţiei Edge Sense, aceştia fiind înscrişi în programul de testare al HTC. Noile capabilităţi adăugate recent adaugă posibilitatea de a seta scurtături personalizate, sau chiar acţiuni complet noi, precum o atingere într-o anumită parte a ecranului în funcţie de aplicaţia folosită. De exemplu, poate fi setată o apăsare în zona butonului Play în aplicaţia de muzică, pentru a porni şi opri rapid redarea printr-o simplă strângere a telefonului. Ba chiar pot fi setate atingeri repetate precum „double tap”, acţiune care de obicei face zoom pe imagini în galerie.

Anumite aplicaţii integrate au primit de asemenea acţiuni predefinite noi, zoom in şi zoom out din Google Photos putând fi realizate prin strângerea telefonului în mână. Noua abordare personalizabilă a funcţiei Edge Sense este însă foarte bună, întrucât oferă utilizatorilor noi modalităţi de utilizare a telefonului fără a fi nevoie de suport oficial din partea dezvoltatorilor. Având în vedere succesul limitat al dispozitivului pe piaţă, cel mai probabil că aplicaţiile terţe nu vor primi astfel de funcţii în mod oficial prea curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult