„Gafa” deblocării cu Face ID de la prezentarea iPhone X a fost datorată erorii umane

13.09.2017
„Gafa” deblocării cu Face ID de la prezentarea iPhone X a fost datorată erorii umane

iPhone X vine cu noua tehnologie de autentificare Face ID, care foloseşte un sistem avansat de senzori şi camere infraroşu pentru a recunoaşte faţa utilizatorului. Din păcate pentru Apple, demonstraţia de pe scenă nu a funcţionat de la prima încercare, aşa cum a fost promis cu doar câteva secunde în cadrul prezentării. Se pare însă că gafa nu a fost datorată unei probleme cu tehnologia Face ID sau software-ul din spatele acesteia, ci unei eroari umane.

Ca în cazul majorităţii sistemelor de securitate biometrice, Apple necesită setarea unei parole alfanumerice sau a unui PIN pentru a putea folosi Face ID (sau Touch ID). La pornirea telefonului, înainte de a te putea autentifica folosind recunoaşterea facială sau prin intermediul amprentei, este necesară introducerea acestei parole. Se pare că echipa care a pregătit telefoanele care urmau să fie folosite pe scenă în cadrul demonstraţiei a uitat să introducă mai întâi parola PIN de pe telefon înainte ca acesta să fie poziţionat pe masă.

Toată situaţia a durat doar câteva secunde, întrucât Craig Federighi, Senior VP al Apple în cadrul diviziei de Software Engineering, a preferat să ia telefonul de rezervă decât să încerce să deblocheze telefonul folosind parola. Totul a decurs foarte bine după pornirea celui de-al doilea telefon, Federighi chiar insistând de mai multe ori pe parcursul demonstraţiei pe funcţia de deblocare Face ID.

Desigur, mulţi dintre cei care au văzut stream-ul live vor rămâne cu impresia că Face ID nu funcţionează conform specificaţiilor, iar alţii vor aştepta lansarea telefonului pentru a vedea testele reale ale tehnologiei. Având în vedere că mai sunt două luni până când iPhone X va ajunge pe piaţă, chiar dacă era o problemă hardware sau software, era destul timp pentru Apple să o rezolve înainte de lansarea oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult